A brand new year
Image default
Cadeau

Mooi eerbetoon met een rouwboeket

Als een naaste overlijdt is dat altijd moeilijk om te verwerken, maar er moeten allerlei logistieke dingen gebeuren om überhaupt een degelijke uitvaart te plannen voor de geliefde of het familielid. Onder andere moet je een ruimte zien te vinden voor de dienst, beslissen wat voor kist je gaat kiezen en of het lichaam wordt gecremeerd of begraven. Onder al deze vragen is er ook de vraag: wat voor bloemen had de overledene graag gewild op hun eigen uitvaartdienst? Wat vond hij of zij mooi? Een samenstelling van deze bloemen vormt dan een unieke rouwboeket. 

Waarom een rouwboeket nemen?

Een rouwboeket laten maken is een mooie uitkomst om je in ieder geval een moeilijke taak uit handen te nemen. Je kunt een dergelijk boeket laten maken door mensen die verstand hebben van het arrangeren van bloemen en dus goed een boeket kunnen uitkiezen met bloemen die mooi staan en betekenisvol zijn, zodat de dienst zowel mooi als onvergetelijk wordt en het rouwproces misschien nog wat makkelijker doordat de uitvaart is voorzien van mooie esthetische elementen, hoewel dat de rouw uiteraard niet weg kan nemen.

Samenstelling van een rouwboeket 

Een rouwboeket bestaat uit meerdere verschillende soorten bloemen en kan gebaseerd zijn op de soorten bloemen die de overledene zelf mooi vond, mits deze het aan een nabestaande heeft doorgegeven, maar deze keuze kan uiteraard ook door nabestaanden worden gemaakt, en het is zo dat een dienst er ook voor kan kiezen om een rouwboeket samen te stellen uit bloemen die uit gewoonte worden gebruikt voor begrafenissen en dergelijke diensten en die altijd wel mooi staan, bijvoorbeeld witte lelies of rozen die vaak zijn verbonden op betekenisvolle wijze aan het concept van de rouw en dus goed passen bij de sombere, berouwvolle sfeer van een begrafenis of uitvaart.