A brand new year
Image default
Cadeau

De productie van een opblaaspop

Wanneer mensen een mooie Opblaaspop 60 jaar huren, zal het ze waarschijnlijk opvallen dat zo’n opblaasfiguur goed en stevig in elkaar zit. Dit komt omdat er een heel uitvoerig en nauwkeurig ontwerp en ontwikkelingsproces aan vooraf zit. Het hele proces wordt stapsgewijs gevolgd waarbij er telkens nieuwe ontwerpen en verbeteringen ontstaan. Daarom komen er ook telkens weer nieuwe varianten op de markt. Tussen het ontwerp en het daadwerkelijke product zitten meerdere stappen. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in dit vakgebied is het leuk om deze te kennen. Daarom zal in het vervolg de productie van een opblaaspop 60 jaar stap voor stap worden beschreven.

Het ontwerp is de eerste stap

Zoals bij ieder product, begint ook een opblaaspop bij het ontwerp. Achter elke pop schuilt een heel ontwerpteam. De mensen in dit team kijken zowel naar het uiterlijk van de pop, alsook de kwaliteit ervan. De ontwerpers hebben veel kennis over de materialen die gebruikt moeten worden en welke krachten zij kunnen weerstaan. Meestal wordt gebruikt gemaakt van polyvinylchloride (pvc), omdat dit een stevig maar toch flexibel, licht en duurzaam materiaal is. Uiteindelijk volgt na de eerste fase eerst een klein prototype die eerst uitvoerig getest wordt. Als dit prototype uiteindelijk goedgekeurd is, volgt de productiefase, waarin de pop daadwerkelijk gemaakt wordt.

Voor de productie is een naaimachine nodig

Als het ontwerp eenmaal vaststaat, is als volgende stap een machine nodig die de pop in elkaar zet. Er wordt gebruik gemaakt van een industriële naaimachine die verschillende lappen plastic aan elkaar naait volgens het ontwerp van de pop. Meestal worden de stukken plastic meerdere malen aan elkaar genaaid, zodat de pop stevig aan elkaar zit en niet zal scheuren. Eventueel is het na afloop van dit proces nog mogelijk om kleine details op de pop te verven of naaien. Als de pop af is, wordt deze voor de laatste keer getest op eventuele scheuren of lekkages. Als alles goedgekeurd is, is de opblaaspop daarna klaar om stevig verpakt te worden en vervolgens opgestuurd te worden. Het hele proces van de ontwikkeling van een opblaaspop is dus uitgebreid. Als u van plan bent een Opblaaspop 60 jaar huren, is het leuk om nu te weten hoe dit proces precies in elkaar steekt.