A brand new year
Image default
Adverteren

Bierglazen voor een bierproeverij

Een whisky proeverij, wijn proeverij je hoort er regelmatig over. Maar hoe zit het met de bierproeverij? Bier begint steeds groter te worden in Nederland en bijna overal komen we de streekbieren tegen. De smaakverschillen tussen de verschillende streken is enorm. Dit heeft te maken met het soort hop dat gebruikt wordt, maar ook de waterbron. Bronwater uit de regio kan bijvoorbeeld een compleet ander biertje geven dan uit de kraan. Het is dus niet zo vreemd dat je zelf ook een bierproeverij gaat houden. Maar zorg dan wel voor de juiste bierglazen voor een bierproeverij.

Speciale proefglazen voor een bierproeverij

Nee we gaan echt niet uit het flesje drinken bij een bierproeverij. Dit klinkt wel als iets dat bij bier past, maar een net glas kan wel degelijk de smaak beïnvloeden. Een bier zit de hele tijd opgepropt in een flesje en heeft geen ruimte om zuurstof te krijgen of in beweging te komen. Op het moment dat je het flesje opent komt er wel zuurstof bij, maar nog niet het gehalte dat je graag zou willen. Gelukkig zijn er speciale bierglazen die je biertje de ruimte geven om te ontwikkelen. Met bierproefglazen kan je een biertje wel geven wat nodig is om zichzelf te ontwikkelen.

Bierglazen die passen bij het type bier

Naast bierglazen speciaal voor een bierproeverij kan je ook glazen gebruiken die passen bij het type bier. Voor elk type bier is er wel een ander soort glas dat je kan gebruiken. Het is elke keer weer een verrassing welk glas het beste bij je biertje past. Op een speciaal site voor bierglazen kan je zien bij welk type bier welk glas hoort. Dit is natuurlijk ideaal als je een bierproeverij gaat houden. Vaak gebruik je dan sowieso meerdere glazen. Je wil natuurlijk niet na elk biertje meteen je glas afwassen. Helemaal niet als je midden in een proeverij zit.

Ontdek het ruime assortiment per type bier

Als je de meeste mannen vraagt om een paar type bierglazen op te noemen komen ze vaak niet verder dan bokbier of een vaasje. Dit zijn de meest bekende bierglazen, maar er is nog veel meer dan de standaard. Je hebt bieren voor Weizenbier, Speciaalbier en Witbier. Je kan dus met je glas net als je biertje echt alle kanten op. Uiteraard is een apart bierglas per type bier wel echt iets voor de pure liefhebber. Een liefhebber die graag een pilsje drinkt en er extra van geniet met een goed glas!

https://www.bierglazenshop.nl/