A brand new year
Image default
Telefonie

Bespaar tot wel honderden euro’s met een refurbished iPhone XR

De iPhone XR werd eind 2018 uitgebracht en geldt als het instapmodel van de iPhone X serie. Dat wil niet zeggen dat dit geen krachtige telefoon is. Voor een lage prijs krijg je veel iPhone. Zo is deze telefoon voorzien van een 6,1 inch led scherm, FaceID en draadloos opladen. Bovendien voorzien van de allernieuwste iOS software. Met deze telefoon zijn de prestaties zeer sterk, en betaal je relatief minder dan voor een iPhone 11. Al helemaal als je een iPhone XR refurbished koopt. Door een refurbished model te kopen bespaar je al gauw €100 tot €150. Daarvan kun je heerlijk uitgebreid van uiteten met je vriend of vriendin.

Meer redenen voor een iPhone XR refurbished

Niet alleen prijs is een reden om een iPhone XR refurbished te kopen. Bij refurbished krijg je namelijk net zoveel garantie als op een nieuw product. Met een garantietermijn van twee jaar. Je boet dus helemaal niets in aan garantie wanneer je een refurbished iPhone koopt. 

Een refurbished iPhone XR is op heel veel technische punten getest door professionals. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een tweedehandse iPhone die je op Marktplaats ziet. Een refurbished iPhone biedt door deze keuringen en garantie die wordt gegeven een stuk meer zekerheid dat je toestel goed werkt. Voor die enkele tientjes die iemand een Iphone XR op marktplaats aanbiedt zou ik er niet voor kiezen om een tweedehands iPhone te kopen. Een iPhone XR blijft nog steeds een relatief dure telefoon, waarbij het risico te groot is om niet te gaan voor zekerheid. 

Een refurbished iPhone kopen is daarnaast heel milieubewust. Doordat een refurbished iPhone opnieuw wordt verkocht, wordt de levensduur van het device verlengd. Elektronica bevat vaak milieuvervuilende stoffen die de natuur niet zomaar afbreekt of kan verwerken. Waar een afvalverwerker nog restwaarde uit afgedankte apparaten kan halen, treedt hiermee wel altijd grondstoffen verlies op die niet hergebruikt kunnen worden. 

Waarom de iPhone XR kopen

De verschillen tussen een iPhone XR en de nieuwste iPhone 11 zijn echt verwaarloosbaar te noemen. Op het eerste oog zie je niet eens in het design dat er een verschil is. Behalve aan de dubbele camera waarmee een iPhone 11 is uitgerust. De iPhone 11 bevat dan wel een tweede camera, maar die is alleen van meerwaarde wanneer je veel met scherpte/diepte wilt fotograferen. Waarbij je de achtergrond minder scherp stelt. Het scherm van de iPhone XR is gelijk aan die van de 11. Oké, de iPhone 11 heeft ook een licht snellere chip, maar het verschil is zo verwaarloosbaar dat je dit niet zal merken in dagelijks gebruik. Wat wel duidelijk is, is het prijsverschil tussen een refurbished iPhone XR en het allernieuwste model van Apple. Dat verschil is namelijk ongeveer €200!