A brand new year
Image default
Telefonie

Hoe kun je geld besparen op je smartphone

Wanneer je ziet dat je maandelijkse abonnementskosten weer van je rekening zijn afgetrokken, betrekt je gezicht. Zo’n smartphone kost je toch maar een smak geld elke maand. Er moet toch een manier te vinden zijn om die kosten binnen de perken te houden? Inderdaad! Dat is mogelijk. Volg deze bespaar tips en je zult aan het eind de maand meer geld over houden.

Sim only

Sim only is de beste en makkelijkste oplossing. In plaats van jezelf vast te pinnen aan een peperduur abonnement voor de komende één á twee jaar, koop je een toestel en neem je een goedkoop abonnement of je kiest voor prepaid. Hoewel de aanschaf van de smartphone een groot bedrag met zich mee kan brengen, ben je uiteindelijk op deze manier wel goedkoper uit. Natuurlijk hoef je niet voor de allernieuwste telefoon te gaan. Kies voor een goedkoper model of ga voor een refurbished phone.

Maak gebruik van de datalimiet

Je kent het wel: je bent al een halfuur op Youtube en opeens kom je erachter dat je telefoon niet verbonden was met de wifi. Weg data! Met een beetje pech zit je ver over de limiet van je abonnement heen, waardoor er extra kosten in rekening worden gebracht. Door een datalimiet in te stellen, krijg je een melding zodra je al je data hebt verbruikt. Zo kun je een hoop leed voorkomen.

Wees voorzichtig met je telefoon

Je telefoon hoeft maar een keer te vallen om het scherm in gruzelementen achter te laten. Bescherm je telefoon door een goed telefoonhoesje te kopen. Natuurlijk wil je hier niet teveel geld aan uitgeven, want je doel is nou juist om geld te besparen. Daarom kun je het beste een telefoonhoesje kopen bij Casimoda. Hier vind je leuke, goedkope telefoonhoesjes om je apparaat de beste bescherming te bieden.