A brand new year
Image default
Tweewielers

brommer kopen

Wil je een brommer kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Je moet eerst goed nadenken, een brommer kopen doe je natuurlijk niet elke dag. Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet!

 

Hoe hard wil je rijden?

Je kunt een brommer kopen waar je maximaal 25 km/u mee mag rijden, of een brommer waarmee je 45 km/u mag rijden. De langzamere versie heet een snorfiets of snorscooter, de sneller een bromfiets of bromscooter. Motorisch zijn de motoren vaak hetzelfde, op de snorfiets is een begrenzer aangebracht waarmee de brommer niet sneller dan 25 km/u kan rijden.

 

Ga je voor benzine of elektrisch?

Hoewel de meeste mensen nog een brommer kopen met een benzinemotor neemt  het verkoopaantal elektrische brommers snel toe. Met een elektrische brommer kun je zelf de brommer opladen, je hoeft geen benzine meer te tanken. Daarnaast rijdt een elektrische brommer stiller en zuiniger. De aanschafprijs van een elektrische brommer ligt wel hoger in vergelijking met een benzinemotor.

 

Hoeveel heb je te besteden?

Een brommer kopen is altijd een behoorlijke uitgaaf. Je kunt proberen een goed onderhouden tweedehands brommer te kopen via Marktplaats of particulier maar dan heb je geen zekerheid van een goed product. Bij een betrouwbare dealer krijg je bij duurdere tweedehands brommers soms garantie. Als ze daarnaast een eigen werkplaats hebben biedt dat meer zekerheid. Je kunt ook kiezen voor een budget brommer van een onbekend merk. Dan moet je het meestal stellen met wat oudere techniek, mindere kwaliteit onderdelen en minder zekerheid van kwaliteitscontrole. Voor mensen die weinig rijden kan dit de juiste keuze zijn, koop de brommer wel bij een specialist. Een echte merk brommer is duurder, met een lease contract kun je de kosten uitspreiden over een langere periode.

 

Wat heb ik nog meer nodig?

Naast een brommer kopen zijn er nog enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan:

 

  • Kenteken: Die kun je bij de aanschaf meteen aanvragen.
  • Verzekering: Je bent verplicht verzekerd te zijn voor je de weg op gaat, regel dat zo snel mogelijk.
  • Helm: Bij een snorscooter is een helm dragen niet verplicht, bij een bromscooter (45 km/u) wel.
  • Slot: Koop een degelijk kettingslot of andere type slot, bij een diefstalverzekering is een ART gekeurd slot vaak verplicht.

 

Je kunt bij alle zaken online regelen, als je meer informatie wilt over een brommer kopen kun je altijd even contact opnemen.

http://www.scootersite.nl/