A brand new year
Image default
Tweewielers

snorcooter aankopen

De tijd voor een snorscooter aankopen is gekomen. Voordat je een snorscooter aanschaft wil je uiteraard weten welke mogelijkheden er zijn, en welke snorscooter het meest geschikt is voor jou. Met deze handige tips maak jij snel de juiste keuze!

 

Wat is het verschil tussen een snorscooter en een bromscooter?

Het grootste verschil zit in de maximale snelheid. Een snorscooter mag maximaal 25 kn/u rijden, een bromscooter mag maximaal 45 km/u rijden. Daarnaast is er op een snorscooter geen helmplicht van toepassing. Je rijdt met een snorscooter op het fietspad als die aanwezig is. Je mag binnen de bebouwde kom ook op de normale weg rijden als er geen fietspad is, net als een fiets dus.

 

Benzine of elektrisch rijden?

Hoewel de meest verkochte snorscooters een benzine motor hebben zijn de elektrische modellen sterk in opkomst. Een elektrische scooter heeft minder onderdelen in de motor en aandrijving waardoor er over het algemeen ook minder onderhoud nodig is. Op dit moment zijn accu’s nog wel behoorlijk prijzig, de aanschafprijs van een elektrische snorscooter ligt daarom een stuk hoger dan bij een benzine motor. Je kunt wel de scooter thuis eenvoudig opladen en de motor is vrijwel geruisloos.

 

Toch een helm kopen?

Je bent met een snorscooter niet verplicht om een helm te dragen, maar het is geen overbodige luxe om er toch eentje aan te schaffen. Als het weer tegenzit houd je toch een droog hoofd door een helm te dragen. Als je veel in druk verkeer moet rijden is het wel een stuk veiliger om toch een helm te dragen. Een goede helm hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Vermijd tweedehands helmen omdat je niet altijd kunt zien of er beschadigingen zijn waardoor ze niet meer veilig zijn in het gebruik.

 

Accessoires voor jouw snorscooter

Een snorscooter kun je helemaal personaliseren naar jouw voorkeur en stijl. Denk bijvoorbeeld aan chromen sierbeugels, die ook nog eens de snorscooter beschermen bij een uitglijder. Of een windscherm zodat je niet nat wordt van de regen, en geen insecten hoeft te slikken bij een rit door het bos.

 

Veel mensen besluiten na de winter voor een snorscooter aankopen, vaak naast het bezit van een auto. Na de aanschaf zijn de vaste lasten best laag, de verzekering is niet zo duur, ze rijden erg zuinig en je betaalt geen wegenbelasting. Wordt dit het jaar dat jij ook kiest voor een snorscooter?

https://www.fastfuriousscooters.nl/snorscooter/