A brand new year
Image default
Rechten

Leer studeren met een studiebegeleider

Studeren: de één vindt het super fijn om te doen, voor de ander is het een hele klus. Problemen bij studenten en scholieren met studieproblemen hebben meestal te maken met concentratie, het maken van planningen en keuzes voor de juiste studiemethode. Heb jij hier ook problemen mee? Dan is een studiecoach, een studiebegeleider of huiswerkbegeleider misschien een goede keuze. Je zorgt hiermee voor een prettig begin en goede basis voor je studietijd en investeert hiermee in je eigen toekomst.

 

Wat is een studiebegeleider precies?

Een studiebegeleider begeleidt je bij het studeren en het succesvol afronden van je studie. Dit kan in een klas met medescholieren gebeuren, maar vaak is individuele studiebegeleiding een stuk effectiever. Een studiebegeleider ondersteunt je dagelijks, wekelijks of maandelijks in de vakken waar jij moeite mee hebt. Je hebt tijdens deze begeleiding tijd om problemen voor te leggen, vragen te stellen over de studiestof en samen aan de slag te gaan met oefenopgaven. Verder kan een studiebegeleider je ondersteunen met het plannen van je huiswerk en toezien op het aanbrengen van structuur in je planning en werkwijze. Ook zorgt een studiebegeleider of huiswerkbegeleider dat je ook écht bezig bent met je huiswerk (en niet op je telefoon zit of de laatste Netflix serie bekijkt). Heb je een proefwerk of toets? Dan kan een bijlesgever je overhoren en in kaart brengen welke hoofdstukken je nog niet helemaal beheerst.

 

Studiebegeleiding van StudentsPlus

Een bijlesbureaus zoals StudentsPlus is erg kritisch op de screening van studiebegeleiders, bijlesgevers en huiswerkbegeleiders voor het geven van studieondersteuning. Een bijlesgever bij StudentsPlus heeft een havo- of vwo-diploma op zak en heeft een 7 of hoger gehaald voor een betreffende vak op zijn of haar eindlijst. Naast een inhoudelijke screening hecht StudentsPlus veel waarde aan de persoonlijke klik tussen begeleider en student. Een goede klik verhoogt de productiviteit en effectiviteit van de begeleiding. StudentsPlus heeft geeft bijlessen, huiswerkbegeleiding en studiebegeleiding door heel Nederland. Van het geven van bijles wiskunde in Amsterdam tot bijles Aardrijkskunde in Groningen of begeleiding met je huiswerk Frans in Maastricht.

https://www.studentsplus.nl/bijles