A brand new year
Image default
Energie

Voordelen van zonnepanelen op dak

Zonnepalen, tegenwoordig hoor je er meer en meer over en zijn ze niet meer weg te denken uit de wereld van de groene energie. Wanneer je jouw steentje wil bijdragen aan het milieu maar niet in de mogelijkheid bent om aan de hype van zonnepalen mee te doen, dan kan je je gelukkig gewoon ook aansluiten bij een leverancier die groene energie produceert. Maar wanneer je wel in de mogelijkheid bent om zonnepalen op je dak te laten installeren, maar je twijfelt nog, dan zijn hier allerlei voordelen van zonnepalen op dak.

 

Voordeel 1: Geen maandelijkse kost meer voor stroom

 

Zonnepalen op je dak hebben is echt wel een goede investering. Het is misschien wel een dure aankoop in het begin maar je betaalt wel geen maandelijks bedrag meer voor stroom. De stroom die je gebruikt wordt immers opgewekt door de zon die op je zonnepanelen schijnt, volledig gratis dus! De zon hoeft zelfs niet heel de dag te schijnen, om stroom te kunnen opwekken. Dit is een feit waar vele mensen zich in vergissen, zelfs wanneer er gewoon daglicht is, wekken de zonnepanelen stroom op!

 

Voordeel 2: Veel beter voor het milieu

 

Het is niet alleen maandelijk goedkoper, je draagt er ook nog eens je steentje mee bij tot een beter milieu. Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt, veroorzaakt dit geen broeikasgassen en is er dus ook geen CO2 uitstoot. De zonnepanelen zelf worden ook nog eens op een milieuvriendelijke manier gemaakt waardoor het gehele plaatje dus bijdraagt aan een beter milieu.

 

Voordeel 3: Veel veiliger

 

Zonnepanelen kunnen op een snelle manier worden geplaatst, meestal is deze klus binnen een dag klaar. Bovendien zijn zonnepanelen ook veel veiliger dan grijze stroom. Wanneer je energie opwekt met zonnepanelen, heb je geen kans op ongelukken en is het dus veel veiliger!

 

Voordeel 4: Slijtage? 0.0!

 

Wanneer je met zonnepanelen begint dan ben je er zeker van dat ze 10 tot 20 jaar meegaan. Zonnepanelen hebben geen bewegende gedeeltes waardoor er weinig slijtage aan komt. Af en toe moeten ze eens schoongemaakt worden maar dat is het dan ook. Het is dus een duurzame investering.

 

 

Voordeel 5: Subsidies van de overheid

 

Wanneer je mee helpt aan een beter milieu, dan vind de overheid dat je daarvoor beloond mag worden. Als je energie opwekt door middel van zonnepanelen op je dak, dan kan je subsidies krijgen van de overheid en ook een groenestroomcertificaat.

 

https://123vergelijkers.nl/