A brand new year
Image default
Rechten

Hoe herken je een goede arbeidsrecht advocaat?

Voordat we gaan bekijken hoe je een goede arbeidsrecht advocaat kiest, leggen we eerst uit wat dit beroep precies inhoudt. Zoals het woord al aangeeft, gaat het in dit beroep om arbeidsrecht. Het gaat dan met name om regelen van ontslagen en het opstellen van arbeidscontracten. Dit is dan ook echt zijn of haar specialisme. Je mag verwachten dat de arbeidsrecht advocaat veel kennis heeft van de nieuwste jurisprudentie, regels en ontwikkelingen. Krijg je met ontslag te maken? Regel een arbeidsrecht advocaat en hij lost het zo goed mogelijk voor je op. Hoe weet je wie je moet kiezen?
De wereld van de arbeidsrechtadvocatuur lijkt soms wel een groot bos waarin je kunt verdwalen. Er zijn namelijk heel veel en heel veel verschillende arbeidsrechtadvocaten. Hieronder volgen een aantal tips.

Bereikbaarheid en communicatie
Ten eerste is hij goed bereikbaar. Een geschikt arbeidsrecht advocaat reageert snel op je berichten en vragen en is telefonisch ofwel mobiel goed te bereiken. Door veel mensen wordt het belangrijk geacht dat de advocaat zich niet op te grote afstand van je huis bevindt. Ook hoe een advocaat met je communiceert kan veel zeggen over zijn manier van werken. Is het jeugdig en informeel of juist wat formeler en enigszins ouderwets? Het gaat erom wat je aanspreekt en wat niet. Gaat alles nog altijd via de post en is de advocaat slechts via zijn telefoniste of secretaresse te bereiken? Of gebruikt de advocaat zelf zijn mobiele telefoon en mail om te communiceren? Het ligt er maar net aan wat je fijn vindt. De keuze is aan jou.

Vertrouwen in je advocaat
Dan komen we nu bij de belangrijkste eis voor een goed lopende samenwerking. We hebben het hier over blindelings en volledig vertrouwen. Er hoort een klik tussen jou en je advocaat te zijn. Er staat toch behoorlijk wat op het spel. Het gaat dus niet alleen om je verstand, maar ook om je gevoel. Praat deze advocaat je vaak naar de mond of geeft hij je juist regelmatig tegengas wat hem een goede sparringpartner maakt? Het is maar wat je wilt.

Doe een test!
Je kunt altijd ook gewoon een test doen! Bel simpelweg een aantal advocatenkantoren op en vraag dan naar de kosten van een ontslagzaak. Vraag of je een aantoonbaar gespecialiseerde advocaat aan de lijn kunt krijgen. Na een aantal vragen zul je precies weten of deze advocaat je past of dat je liever nog even verder kijkt.

 

Op zoek naar een arbeidsrecht advocaat? Kijk eens op Omnius.nl

 

Gerelateerde artikelen

Ruzie om de erfenis

Leer studeren met een studiebegeleider

Politie: ‘Wij kunnen een vuurwerkverbod wel degelijk handhaven’