A brand new year
Image default
MKB

Voor- en nadelen van een automatische koffiemachine

Vandaag de dag drinken veel mensen koffie in pods. Met de opkomst van ecologische overwegingen is er echter een reële belangstelling voor koffiemachines die koffiebonen gebruiken. Deze koffieautomaten hebben het voordeel van capsulemachines (snelheid, eenvoud, kwaliteit) en zijn tegelijkertijd milieuvriendelijk (koffiebonen die in bulk kunnen worden gekocht, geen afval).

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van een automatisch koffieautomaat.

Automatische espressomachines

Zoals de naam al doet vermoeden, vereist dit type machine geen speciale kennis omdat het voor u “werkt”…. En dat is precies zijn voordeel! Thuis genieten van een goede espresso is al jaren een gewoonte geworden dankzij de invoering van ultra-gemakkelijk te gebruiken machines: de beroemde capsulemachines.

Sindsdien is het zeldzaam geworden om traditionele koffiezetapparaten in de huidige keuken te vinden. We zetten nu liever onze automatische modellen in de verf, die veel moderner, esthetischer en efficiënter dan ooit zijn. Ook in kantoren is de trend hetzelfd en veel kantoormanagers kiezen voor professionele automatische koffieautomaten. 

Wat kan er nog makkelijker zijn? Een voorraad koffiebonen, een watertank, een druk op de knop en een paar seconden later is er een heerlijke espresso bij de hand. Lekker.

Het voordeel is wel degelijk het gebruiksgemak, de consistentie van de resultaten, de uitvoeringstijd en de verscheidenheid aan dranken die nu beschikbaar zijn: Espresso, Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Warme Chocolade….

Kortom, een veelheid aan drankjes in recordtijd. Het enthousiasme en het succes van deze koffieautomaten is gemakkelijk te begrijpen. Bovendien zijn dan ook de versheid, de variëteit en de kosten per kopje koffiebonen veel lager dan welk ander proces. Versheid is een bonus.

Ik overschat dat deze koffierobots geschikt zijn voor meer dan 90% van het publiek! De puristen (degenen die alleen van espresso en ristretto houden) zullen gemakkelijker overgaan naar een handmatig model.

Het defect van de automodellen is dat ze vaak te weinig uittrekken om een rijke, korte koffie met veel body toe te laten. Zelfs een machine die op de fijnste stand is ingesteld, zal nooit een “likeur” kunnen extraheren zoals bij een goede molen en espressomachine. Het is toch eerlijk te erkennen dat sommige merken zich op dit gebied aanzienlijk verbeteren…

Dit gezegd zijnde, waardeert een minderheid echt zwarte koffie. Om deze reden (en vele anderen) zullen ze toch zeker tevreden zijn met deze krachtige, snelle en multi-drinkrobots!

In dit artikel noem ik opzettelijk geen bepaald model want tientallen zouden kunnen vermeld worden en elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten… maar dit zal een gedetailleerd onderwerp zijn in een toekomstig artikel 😉Gerelateerde artikelen

Experts waarschuwen voor autotekort in de zomer – moet je kopen?

Magnetisch speelgoed om te ontdekken

Sociale media op het werk is een groeikans! Maar ontbreekt vaak door slechte time management