A brand new year
Image default
MKB

Magnetisch speelgoed om te ontdekken

De afgelopen jaren zien we het aanbod van kinderspeelgoed in grote mate toenemen. Het ene kinderspeelgoed is gefocust op het plezier van het kind, en het andere speelgoed juist op het ontdekken van nieuwe dingen. Een trend die we zien blijven terugkomen, of het nu is in speelgoed van 20 jaar geleden of recent ontwikkeld speelgoed, is magnetisme. Magnetisch speelgoed voedt namelijk de fantasie van het kind op verschillende punten. Magneten kunnen namelijk alleen met de voor en achterkant met alkaar verbonden worden aan elkaar, als je een magneet omdraait stoten de magneten elkaar juist af. Ook dit is iets wat kinderen ontzettend leuk vinden om te ontdekken. Wanneer speelgoed gebruikt maakt van dit magnetisme weet je in ieder geval zeker dat kinderen spelenderwijs meer te weten komen.

Magnetisme is nieuw voor kinderen en kan dus gebruikt worden om hen nieuwgierigheid te triggeren. Wanneer je magnetisch speelgoed aan kinderen zult geven zullen ze vanzelf op ontdekkingstocht gaan waardoor je zeker weet dat kinderen urenlang zoet zullen zijn. Magnetisch speelgoed zorgt voor uitdagingen en kan tegelijkertijd worden gecombineerd met andere leerzame onderdelen. Wat dacht je van het nabouwen van een bepaalde structuur of bouwsel met magnetische onderdelen?

De drie voordelen van magnetisch speelgoed

  1. Magnetisch speelgoed stimuleert de hand- oogcoördinatie
  2. Kinderen worden gestimuleerd om na te denken wanneer ze met magnetisch speelgoed spelen
  3. De fantasie van het kind is benodigd om magnetisch speelgoed te verbinden

SmartMax laat kinderen met plezier kennismaken met magnetisme al vanaf 1 jaar oud. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende thema’s zoals magnetisme in combinatie met dieren, auto’s of knikkerbanen. Zo kunnen alle kinderen aan de slag met dit magnetische speelgoed.

https://www.bouwspeelgoed.nl/bouw-en-constructie-speelgoed/smartmax/