A brand new year
Image default
Internet

Hoe vind ik een goede domeinnaam?

Als je je afvraagt hoe ik een goede domeinnaam vind, dan ben je bij ons aan het goede adres. Domeinen zijn in wezen webadresnummers die u gebruikt om uw domeinnaam (een URL) naar uw website te verwijzen. Dit is het deel van de vergelijking waar de meeste mensen de weg kwijtraken en het is belangrijk dat je weet hoe je er een kunt vinden voordat je erin springt. Hoe vind ik een goede domeinnaam? Er zijn veel manieren, maar we zullen alleen de meest voorkomende bespreken. U wilt hier misschien niet op vertrouwen, tenzij u er vrij zeker van bent dat u er geen problemen mee heeft en uw favoriete domein wilt gebruiken.

 

De eenvoudigste manier om een domeinnaam te vinden, is door er simpelweg een te registreren. Ga hiervoor naar uw favoriete zoekmachine en typ uw gewenste domeinnaam in. Als er al een website is met de door u gekozen domeinnaam, kies dan de website die u wilt registreren en volg de instructies. Het duurt ongeveer een minuut voordat uw domeinnaam is geregistreerd. Merk op dat u voor uw domeinnaam moet betalen; Dit is echter meestal niet meer dan $ 10. Deze prijs is het waard om te betalen om ervoor te zorgen dat u uw websiteadres online krijgt.

 

Als je je afvraagt hoe ik een goede domeinnaam kan vinden, is een andere optie om te proberen er een te vinden door er een te kopen. Een domeinnaam is in wezen een term die uw website beschrijft en wat deze te bieden heeft. Denk aan uw nieuwe domeinnaam als een gedrukt logo op een shirt. Dat gezegd hebbende, als u echt een kwaliteitsnaam wilt, moet u deze waarschijnlijk kopen bij een website of bedrijf dat gespecialiseerd is in domeinnaamregistratie. Dit zal waarschijnlijk een bedrijf zijn dat gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van domeinnamen.

 

Wanneer u uw domeinnaam registreert, kunt u subdomeinen kopen die slechts variaties zijn op uw hoofddomeinnaam. Hierdoor heb je een homepage, een blog, een nieuwspagina, een forum en vele andere pagina’s. Voordat u uw domeinnaam registreert, is het belangrijk om contact op te nemen met uw webhostingprovider. Hoewel veel providers gratis domeinnamen aanbieden, heeft u mogelijk geen toegang tot alle domeinnamen. Sommige providers geven u slechts beperkte ruimte en webhostingopties.

 

Nadat u uw webhostingbedrijf heeft gekozen, moet u uw domeinnaam bij hen kopen. Er zijn twee manieren om een domeinnaam aan te schaffen: u kunt uw domeinnaam in zijn geheel aanschaffen, of u kunt elk domeinonderdeel tegelijk kopen. Als u uw domeinnaam in zijn geheel aanschaft, kunt u tot negen domeindelen combineren tot één totale domeinnaam. Als u elk domeinonderdeel afzonderlijk aanschaft, kunt u maximaal drie domeinnamen combineren tot één totaal.

 

De laatste stap bij het beantwoorden van de vraag: “Hoe vind ik een goede domeinnaam?” is het kiezen van een domeinnaam die bij uw bedrijf past. Zorg ervoor dat uw bedrijfsnaam, telefoonnummer en website hetzelfde zijn als de domeinnaam. Ook als u meer dan één type bedrijf heeft, kunt u uw webadressen combineren tot één. Op die manier, wanneer mensen uw webadres in een browser typen, wordt uw hoofdsite en eventuele subdomeinen voor dat bedrijf weergegeven.

Kies voor EIGEN-DOMEIN