A brand new year
Image default
Internet

Hoe maak ik een goede website?

Een website maken, het is niet zomaar iets. Dit klusje heb je niet in een uurtje geklaard. Om een goede en succesvolle website te maken, moet je rekening houden met veel dingen. Denk hierbij aan het uiterlijk van de website, maar ook aan de content die op de website staat. Niet alle websites die op internet te vinden zijn, zijn succesvol. Maar jij wilt natuurlijk wel een goede, succesvolle website. Wij geven je een aantal tips die jou kunnen helpen bij het maken van een website.

Voor wie is de website?

Het eerste wat je moet doen voordat je aan de slag gaat, is het nadenken over de doelgroep. Voor wie wordt de website eigenlijk gebouwd? Dit klinkt misschien erg logisch, maar dit wordt in de praktijk toch nog vaak vergeten. Je moet de website niet maken zoals jij dat wilt, je moet de website afstemmen op wat de doelgroep wil. Als je je vooral richt op jongeren, dan moet het uiterlijk van je website niet te zakelijk zijn en de spreektaal niet te serieus. Als je je op zakenmannen richt, mag dit natuurlijk wel. Zorg er in ieder geval voor een strak en goed werkende website. Een Magento 2 webshop is bijvoorbeeld een aanrader. 

Uitstraling

De uitstraling van je website is enorm belangrijk. Het uiterlijk bepaalt namelijk of de bezoeker de website direct weer wegklikt of toch nog even doorkijkt. Je moet ervoor zorgen dat je website toegankelijk is voor de bezoeker. Gebruik niet al te felle of donkere kleuren, houd het rustig. Kleuren kunnen mensen namelijk onbewust beïnvloeden. Ook is het van belang dat je website gebruiksvriendelijk is en de laadsnelheid goed is. De site moet bijvoorbeeld niet vijf minuten laden voordat de bezoeker op een andere pagina komt, grote kans dat de bezoeker je website dan direct verlaat. Hulp nodig bij je website? Webdesign Tilburg helpt je graag.

Content is de key tot succes

Content op je website is erg belangrijk. Ook als je een webshop wilt beginnen, zijn de teksten erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld schoenen verkoopt, is het belangrijk dat er goede foto’s van de schoenen op de website staan, maar ook de beschrijving die bij het artikel staat is van belang. Vertel alles wat de klant moet weten over de schoenen, het liefst niet in een standaard kort berichtje. Zorg ervoor dat er uitgelegd wordt op de website waarom de klant bij jou moet zijn en niet bij de concurrent.

Goede content is niet alleen belangrijk voor de bezoeker, ook Google kijkt naar de tekst op je website. Deze zoekmachine indexeert je website namelijk aan de hand van de tekst die op erop staat. Door de content weet Google waar jouw website over gaat en dit zorgt ervoor dat jouw website wordt weergegeven als iemand zoekt op woorden die met jouw product of dienst hebben te maken. Als je niet erg goed bent in het schrijven van teksten, of misschien lijkt het hele website bouwen je helemaal niks, kun je de website laten maken door een professional. Dit scheelt jou in veel gevallen tijd, zorgen en kosten.