A brand new year
Image default
Energie

Zonnepanelen op een plat dak

Het installeren van zonnepanelen voor huizen of bedrijven met platte daken is een goede en eenvoudige keuze. De zonnepanelen helpen huiseigenaren of ondernemers niet alleen geld te besparen, maar ook hun ongebruikte dakruimte te benutten. Heeft u een plat dak en bent u van plan er een zonne-energiesysteem op te installeren? In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke zaken die u moet weten over het installeren van Zonnepanelen op een plat dak.

Wanneer u uw zonnepanelen op een plat dak wilt gaan installeren, dan moet u beslissen hoe u ze daar wilt bevestigen. Er zijn meerdere manieren om dat te doen. Deze worden voornamelijk gedaan met een gemeenschappelijk doel, namelijk het voorkomen van waterlekken.

 

Zonnepanelen installeren met een kantelhoek

Het feit dat u uw zonnepanelen op platte daken installeert, betekent niet dat u deze ook op een helling van 0 graden moet installeren. Er zijn veel redenen om platte hoeken van zonnepanelen te vermijden. Om deze nadelen te voorkomen, moet u uw zonnepanelen installeren met een kantelhoek van ten minste 5 graden. U kunt dit doen door de juiste bevestigingssteunen voor uw modules te kiezen. Op deze manier zal uw zonnepaneelsysteem met plat dak meer kWh genereren.

Windsnelheid is belangrijk voor platte daken. Een normaal zonne-energiesysteem met plat dak kan een windsnelheid van 160 km weerstaan. Tijdens de ontwerpfase van uw zonne-energiesysteem moet u ook rekening houden met windsnelheid. Vooral als u zich in een gebied bevindt waar de wind meer dan 180 kilometer per uur kan gaan moet u ervoor zorgen dat uw zonnepanelen plat dak de wind kan weerstaan.

Ongeacht het type installatie kunnen zonnepanelen met plat dak nog steeds optimale energieprestaties behalen. Dit kan op verschillende manieren. Eén manier is door de zonnepanelen in te stellen op optimale hellingshoeken, en in een optimale richting waar de modules op het dak zullen komen te staan. Dit is belangrijk om in de ontwerpfase te worden opgenomen. Het wordt aanbevolen om de tekening en de lay-out van de zonnepanelen voor te bereiden.