A brand new year
Image default
Webdesign

Twee kenmerken van een goed Content Management Systeem

Als jij een website nodig hebt voor je bedrijf, dan ben je ongetwijfeld de term Content Management Systeem tegengekomen. Afgekort is dit CMS. Dit is een programma waarmee je zelf aanpassingen en updates kunt doen aan je website en deze dus actueel kun houden. CMS’en zijn vaak erg gebruikersvriendelijk en speciaal ontworpen voor mensen die zelf geen verstand hebben van webdesign. Een bekend CMS is WordPress en je kunt ook een WordPress website laten maken door een professioneel bedrijf. Er zijn twee kenmerken waar een goed CMS aan moet voldoen.

Gebruikersvriendelijkheid

Als je een CMS gaat gebruiken dan is het het belangrijkste dat je deze snel onder de knie hebt. Gebruikersvriendelijkheid is dan erg belangrijk. Je kunt WordPress kiezen, maar er zijn ook een groot aantal andere CMS’en die net zo gemakkelijk te bedienen zijn. Laat je een website ontwerpen, dan krijg je er gratis een CMS bij. Voordat je met het ontwerpbureau in zee gaat doe je er goed aan uit te vinden welk CMS dit is en hoe het werkt. Vaak geven ze dit duidelijk aan op hun website, inclusief een voorproefje en een korte introductie. Het is de bedoeling dat het CMS door jou bediend kan worden en dat jij er snel mee uit de voeten kunt.

Technische ondersteuning

Een ander punt waar je het beste goed naar uitkijkt is dat van technische ondersteuning. Wat betreft WordPress is er veel hulp te vinden online en krijg je ook een telefonische helpdesk tot je beschikking. Als je een website laat maken is dit net zo belangrijk. Controleer daarom of jij niet aan je lot wordt overgelaten en dat je altijd hulp kunt vragen omtrent je CMS. Bij de meeste ontwerpbureaus is dit uitstekend geregeld, maar uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Over minder bekende CMS’en is natuurlijk ook minder informatie te vinden, houd dit in je achterhoofd. Een CMS is er om je te ondersteunen, ook als je er niet uitkomt.