A brand new year
Image default
Mode en Kleding

Online schoenen kopen; risico of slimme set?

Misschien zal je niet als eerste online gaan kijken als je schoenen nodig hebt. Je wilt toch echt zeker weten of ze mooi staan en goed passen en dat kan niet als je ze niet even aantrekt in de winkel. Daarnaast heb je ongetwijfeld gehoord over oplichterijen die online plaatsvinden en waar je het liefste zo ver mogelijk van weg blijft. Toch loop je zo kansen mis. Hier lees je hoe je veilig en verantwoord schoenen kunt kopen bij een schoenen outlet.

Alle twijfels vervallen

De problemen die je verwacht bij online winkelen vervallen als je enkele aandachtspunten goed in de gaten houdt. Allereerst lees je de retourvoorwaarden door. Het is belangrijk dat je voldoende tijd krijgt op de schoenen aan te passen, er even over na te denken en ze vervolgens terug te sturen. Een goede webwinkel zal hier minstens 14 dagen voor geven. Lees ook wie de retourkosten betaalt en hoe lang het duurt voordat je je geld terugkrijgt. Vervolgens ga je op zoek naar een keurmerk, zoals het Webshop Keurmerk of het Thuiswinkel Waarborg. Deze winkels worden getest op onder andere betrouwbaarheid en veiligheid. Als laatste controleer je de betaalmethoden en kijk je of er een geschikte optie tussen zit waar je je veilig bij voelt. Is dit alles in orde, dan kun je zeker veilig winkelen bij die webwinkel. Bij twijfel kun je altijd nog de klantenrecensies lezen.

Het assortiment is groot

Heb je een schoenen outlet gevonden die je vertrouwt, dan kun je naar hartenlust winkelen en allerlei schoenen vinden in de aanbieding. UGGs met 50 procent korting, Timberland Boots met 40 procent korting; het is er allemaal. Kies je een platform uit zoals To-Be-Dressed dan weet je zeker dat je daadwerkelijk bij fysieke winkels shopt en dat deze ook alle opbrengst zullen ontvangen. Deze platforms zijn verzamelmarkten waar winkels een plekje huren en waar jij je voordeel mee kunt doen. Je zal versteld staan van het aanbod en van het gemak waarmee je jouw perfecte paar schoenen zo gevonden hebt.