A brand new year
Image default
Rechten

Eerste hulp bij advocaten

Als u verdacht wordt van een misdaad wilt u graag geholpen worden. Hiervoor zijn er advocaten die gespecialiseerd zijn in verdachten. De beste advocaat Breda recht kunnen u helpen. Het is belangrijk een advocaat te vinden die gespecialiseerd is in verschillende zaken. Denk hierbij aan verkeersfeiten, drugsfeiten of een gewelddelict. Het is goed om gelijk contact op te nemen als je vrijblijvend advies wil en te weten wil komen wat jouw rechten zijn. Wanneer je in de schuldsanering terecht komt is het ook mogelijk hulp te krijgen van een advocaat.

Kies voor Pro-deo

Als je denkt aan advocaten denk je natuurlijk ook aan de kosten, niet iedereen heeft hier het geld voor. Gelukkig bestaan er Pro-deo advocaten. Je Pro-deo advocaat zorgt ervoor dat een deel van de dienst wordt vergoed door de overheid. Je betaald een eigen bijdrage gebasseerd op jouw inkomen. Om in aanmerking te komen voor een Pro-deo of gratis advocaat wordt er gekeken naar jouw inkomen en vermogen. De Raad van wetsbijstand bepaald of je in aanmerking komt. Mocht je in aanmerking komen voor een Pro-deo advocaat, hou er dan rekening mee dat de rechter bij ongelijk kosten kan innen.

Kennis van het vak

Het is fijn om te weten dat je advocaat is aangesloten bij de raad voor rechtsbijstand en de Nederlandse orde van advocaten. Het is voor advocaten mogelijk zich te specialiseren of zich aan te sluiten bij een specialisatie vereniging. Voorbeelden hiervan zijn: Nederlandse orde van advocaten en High trust. Als advocaat kan je ervoor kiezen om opleidingen te blijven volgen zodat ze op de hoogte blijven van elke ontwikkeling. Ook zijn er boeken waarin uitspraken zijn vastgelegd. Het is fijn om te weten dat je advocaat op de hoogte is van alles dat speelt en gespecialiseerd is in hetgeen jij nodig hebt voor jouw zaak.