A brand new year
Image default
Dieren

Heb je wel eens aan een Pomsky gedacht?

Woon je in een appartement? Op zoek naar een ras dat buiten actief is maar kleiner van formaat? 

Een Pomsky is misschien de hond die je zoekt! Pomskies zijn een kruising tussen een Pommerse en een Siberische husky. Dit gemengde ontwerperras wint aan populariteit bij hondenliefhebbers, omdat fokkers zich blijven afstemmen op het perfecte uiterlijk – een Husky, maar kleiner in omvang, zoals een schoothondje! 

Dit relatief nieuwe ras staat bekend als speels en energiek en weegt tussen de 20 en 30 pond. Het temperament is afhankelijk van de ouders en hun opvoeding! Een oversteek bestaat meestal uit een Husky moeder en een Pommerse vader. Gezien de ouderrassen hebben Pomskies veel energie en hebben ze veel beweging nodig. Het zijn ook behoorlijk intelligente honden. De Pomsky- hond heeft een dubbele vacht met halflang haar en moet regelmatig worden geborsteld. Dat betekent dat ze niet de beste zijn voor hondenbezitters met allergieën.

Gezondheid en verzorging

De ouderrassen informeren Pomsky– eigenaren over de mogelijke gezondheidsomstandigheden die ze kunnen verwachten. Gezondheidsproblemen kunnen oogproblemen specifiek van de Husky-ouder omvatten. De Pommerse ouder kan huidproblemen doorgeven. Andere gezondheidsproblemen kunnen heupdysplasie van de Husky-ouder zijn.

Deze kleine hond ras is intelligent en heeft veel mentale stimulatie, maar ze staan te popelen om te behagen! Ze  houden ook zo van energieke honden “dus huizen met kinderen zijn het beste voor Pomskies. Je moet er echter voor zorgen dat je de Pomsky langzaam en voorzichtig bij je thuis introduceert met kleine kinderen, omdat de Pomsky een beetje nerveus en schichtig kan zijn

https://www.allesoverhondenrassen.nl