Dit is hoe je je dag meer ontspannen kunt laten verlopen!

Je kent vast wel van die situaties waarin je te weinig ruimte hebt om je dag soepel te laten verlopen. Je zit vast aan allerlei verplichtingen en de omstandigheden werken ook niet altijd mee. Met kleine ingrepen kun je toch een behoorlijk verschil voor jouzelf leren maken!

Hoe? Stevey Covey, die onder andere het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ (2007) heeft geschreven, maakte een onderscheid  tussen de zogenoemde Cirkel van Betrokkenheid én de Cirkel van Invloed. Het verklaart het verschil, simpel gezegd, tussen ‘leiden en lijden’. 

De Cirkel van Betrokkenheid heeft betrekking op al die situaties in jouw leven waarbij je betrokken bent, terwijl je daar vaak niet zelf voor kiest. Je zult toch echt op het werk met die ene collega moeten samenwerken aan een project, je kinderen moeten ook van school gehaald worden en je hebt ook nog een weekend met vrienden gepland staan, in een spontane bui geregeld. Dit terwijl je partner al een week ziek is. Je holt en rent voor je gevoel de dag door.

Wanneer je de Cirkel van Betrokkenheid echter probeert te vertalen naar jouw eigen Cirkel van Invloed, dan maak je duidelijk verschil. Je partner is ziek en dáár heb je geen invloed op. Dat blijft zo. Je kunt echter wel bepaalde zaken beïnvloeden: je zou het overleg met je collega online kunnen voeren of enkele dagen kunnen uitstellen en het is prima mogelijk om de ouders van het vriendinnetje van je kind te vragen of ze jouw kind deze week ook een paar keer voor de deur willen afzetten na school. 

Wil je meer ontspanning voor jouzelf creëren en wil je meer voldoening in het dagelijkse leven ervaren? Bepaal dan op tijd hoe je verschillende situaties naar je hand kunt zetten. Handel dan vanuit de Cirkel van Invloed en bepaal waarop je wel invloed hebt. Onderneem op tijd actie! Kleine wijzigingen kunnen al een groot verschil maken voor jouzelf!

https://coachrobin.nl/