A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Een duurzaam klimaat met je stofzuiger

Je hoeft de krant maar open te slaan om te lezen dat de wereld in beweging is. Virussen, politieke discussies en verkiezingen domineren het beeld. Maar ook het klimaat, de protesterende boeren en duurzaamheid vragen je aandacht. Het geeft je misschien te denken hoe je zelf iets kunt bijdragen. Bijvoorbeeld aan het klimaat. Tegelijkertijd heb je, je eigen situatie. Aandacht voor thuis, gezin en tal van andere dingen in je leven.

Hoe dan ook. Al die vernieuwing en drukte benadrukt het belang van een slim huishouden en een helder, opgeruimd hoofd. Daar hoort een schoon huis bij dat je zelf in de hand hebt. Letterlijk zelfs in de vorm van bijvoorbeeld een stofzuiger.

Stofzuigers zijn er in alle soorten en maten. Van handmatig tot automatisch. Je vindt een stofzuiger zelfs als volledig automatische robot zodat je er geen omkijken naar hebt. Toch zit daar juist een gevaar.

Voor de meeste mensen is de stofzuiger gewoon beschikbaar. Voor jou waarschijnlijk ook. Je pakt je stofzuiger als het nodig is en je vervangt ‘m bij een defect. Makkelijk toch! want via het web heb je zomaar een nieuwe stofzuiger. Maar hoe slim is dat in werkelijkheid? Er is een aantrekkelijk alternatief in de vorm van onderdelen.

Doe het zelf met de juiste onderdelen

Een stofzuiger bestaat volledig uit stofzuiger onderdelen. Varierend van mechanisch tot electronisch. Voor de meeste stofzuigers geldt dat onderdelen goed te verkrijgen zijn. Het is meestal niet moeilijk om een onderdeel te bestellen en zelf te vervangen. Bij stofzuiger onderdelen die een electronisch karakter hebben, raad ik aan om een professionele installateur te vinden.

De juiste stofzuiger onderdelen vind je eenvoudig door te weten welk model (merk en type) stofzuiger je hebt. Soms kom je er zelfs achter dat er meer leuke functies op je stofzuiger zitten dan je dacht. Bijvoorbeeld om de zuigstang in hoogte te verstellen (persoonlijke ervaring). Het voelt dan toch weer alsof je een nieuwe stofzuiger hebt.

Door je stofzuiger zelf te repareren met onderdelen, houd je geld in je zak. Je hoeft namelijk geen nieuwe stofzuiger te kopen. Zelf je stofzuiger repareren is zelfs extra interessant als je beschikt over een duurder exemplaar (bijvoorbeeld een robot).

Een schoon huis, klimaatbestendig

Als je zelf de kapotte stofzuiger onderdelen in je stofzuiger vervangt, draagt je bij aan beter klimaat. Dat doe je door minder te consumeren en langer te doen met de stofzuiger die je al hebt. Mooi! Want zeg nou zelf, je huidige stofzuiger zorgt al voor een schoon en fijn huis.