A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Wasmachine verstopt? Wij laten ‘m snel weer draaien!

Misschien ken je het wel, die enorme stapel was waar maar geen eind aan lijkt te komen wanneer je terugkomt van een 4 wekenlange vakantie met de hele familie. Je verheugt je stiekem al om de wastrommel te openen en de frisse geur van robijn en schoon gewassen kleding in te ademen. Maar bij het willen openen van de wasmachine ontdek je dat er nog een laag water in de wasmachine staat wat niet weg wilt lopen, ook lekt er langzaam water uit. Je googelt wat af en komt tot de conclusie dat de afvoer van je wasmachine waarschijnlijk verstopt zit. Wat nu??

 

Verstopping wasmachine

Een wasmachine waarbij het water in de wasmachine blijft staan, of het ontstaan van lekkage kan als mogelijke een oorzaak een verstopping zijn. Een verstopping ontstaat vaak door vuil in combinatie met zeepresten. De verstopping kan zich op verschillende plekken bevinden. In de wasmachine zelf, door alle vuilresten die zich hebben opgehoopt in de afvoerbuizen, maar het kan ook zijn dat het om een verstopte afvoerbuis gaat waarop de wasmachine is aangesloten.

 

Doe-het-zelf-loodgieter

Wanneer er sprake is van een verstopping in jouw wasmachine, zijn er verschillende trucjes die je kunt uitproberen om het probleem zelf te verhelpen.

 

Schoonmaken sifon

Sifon staat ook wel bekend als zwanenhals of stankafsluiter in de loodgieter wereld. De zwanenhals zorgt ervoor dat het water de riolering in kan, maar de vieze luchtjes wegblijven. Ook hier kunnen vuilresten zich ophopen, wat verstoppingen veroorzaakt. Om te kijken of de verstopping zich in de Sifon bevindt, kun je deze zelf schoonmaken. Plaats wel een emmer onder de sifon als je de draaiknop opent.

 

Kokend water

Wanneer er sprake is van een ontstopping in je wasmachine, heeft dat hoogstwaarschijnlijk te maken met de afvoer. Om deze verstopping te verhelpen kun je kokend water door de afvoer gieten om zo alle resten weg te laten spoelen die vast zaten.

 

Baking soda & azijn

Je gooit een handje baking soda in de afvoer en erna een flinke scheut azijn. Baking soda in combinatie met azijn zorgt voor een bruisend effect, wat extra goed helpt om alle vuilresten in de afvoer te verwijderen. Wanneer dit mengsel een kwartiertje heeft ingetrokken, giet je kokend water erbij in om zo alles weg te spoelen wat mogelijk de verstopping heeft veroorzaakt.

 

Ontstoppingsveer

Willen de bovenstaande opties niet helpen, kun je er nog voor kiezen om een ontstoppingsveer te gebruiken. Deze veer wordt vaak gebruikt wanneer de ontstopping dieper in de afvoerbuis zit. De ontstoppingsveer maak je vervolgens bewegingen heen en weer om zo de weg vrij te maken waardoor het water weer afgevoerd kan worden.

 

Rioolreinigingsslang

In plaats van de ontstoppingsveer kun je ook kiezen voor een rioolreinigingsslang. Hiermee spuit je onder hoge druk het vuil de afvoer in.

 

Loodgieter Amsterdam

Wanneer je met bovenstaande opties het ontstoppingsprobleem van de wasmachine hebt verholpen is dat natuurlijk ongelofelijk fijn. Maar er zijn ook genoeg gevallen waarbij de ontstopping dieper geworteld zit en je het probleem niet zelf kunt oplossen. Dan is het van groot belang om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is op het gebied van ontstoppingen. Klikt u daarom gauw op onze website. Zij helpen jou namelijk direct met al uw problemen op het gebied van lekkage, hardnekkige verstoppingen, installatie en onderhoudswerkzaamheden. Zo heeft loodgieter Amsterdam al meer dan 10 jaar expertise in alle loodgieter klussen die je maar kunt bedenken. Je kunt dus volledig op hun vakmanschap vertrouwen, dat maakt de samenwerking erg prettig. Het voordeel van dit bedrijf is dat ze werkzaam zijn in heel Amsterdam, of je nou woonachtig bent in oost, zuid of west, dat is voor hen geen enkel probleem. Verder brengt het loodgietersbedrijf ook geen voorrijkosten in rekening. Je betaalt dus alleen voor het vakwerk en het materiaal, een goede prijs-kwaliteit verhouding dus! Ook komt het helaas vaak voor dat een verstopte wasmachine zich voordoet op een ongelegen moment. Loodgieter Amsterdam biedt daarom ook spoedservice aan voor problemen die niet kunnen wachten, zo zijn ze 24/7 bereikbaar voor jou. Dus heb je last van een verstopte wasmachine en kom je er zelf niet meer uit, schroom dan niet om een loodgietersbedrijf in te schakelen. Zo ruikt jouw was snel weer fris!

 

https://www.loodgieter-amsterdam.net/

Gerelateerde artikelen

De meest voorkomende loodgietersklussen

Help! Ik heb een loodgieter nodig!

Waarom een Miele Stofzuiger kopen? Er zijn genoeg redenen te bedenken! Bekijk ze in deze blog!