A brand new year
Image default
Financieel

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies door een onafhankelijk adviseur komt als het voordeligst uit de test!

Heb je plannen om binnenkort een huis te kopen, dan doe je er verstandig aan om hypotheekadvies in te winnen via een onafhankelijk adviseur. Tenminste zo blijkt uit onderzoek van de Hypotheekbond. Uit dit onderzoek blijkt dat je veel geld kunt besparen als je je laat adviseren en bemiddelen door een onafhankelijk adviseur.

Bijna 3 op de 4 hypotheken hadden goedkoper gekund door onafhankelijk hypotheekadvies

De goedkoopste hypotheek is vaak de hypotheek met de laagste rente in combinatie met de best passende voorwaarden. Waar er tegenwoordig steeds minder verschil in de voorwaarde zit, zal het verschil vaak gemaakt worden in de gerekende hypotheekrente. Waar je vroeger alleen terecht kon bij de traditionele banken zijn er de laatste jaren tientallen extra geldverstrekkers op de markt gekomen waardoor de concurrentie groter is geworden dan ooit. Dit heeft er mede voor gezorgd dat hypotheekrentes zijn gedaald de afgelopen jaren.  Toch blijkt een groot deel van de Nederlanders toch hun hypotheek nog af te sluiten via de bekende banken als ING, ABN AMRO of de Rabobank.  Uit onderzoek van de Hypotheek blijkt dat van de 382 onderzochte hypotheken ruim 3/4 deel de hypotheek elders goedkoper had kunnen afsluiten.

 

Goedkoper? Maar mijn adviseur van de bank vraag juist minder advieskosten?

In de meeste gevallen rekent een adviseur van een bank een lagere fee voor zijn advieswerkzaamheden, gemiddeld ongeveer tussen de 500 en 750 euro. Dit komt omdat deze adviseur geen vergelijkingen hoeft te maken met andere geldverstrekkers. Hij kan namelijk enkel de hypotheek van de bank waar hij werkt adviseren. Dit zorgt er ook meteen voor waarom de meeste mensen toch duurder uit zijn. Uit het onderzoek van de Hypotheekbond blijkt namelijk dat mensen die gekozen hebben voor hypotheekadvies van de bank tot 0,67% duurder uit waren.

Stel je sluit een hypotheek af ter hoogte van €250.000 en de  hypotheek heeft  een looptijd van 30 jaar. Over de gehele looptijd betaal je dan € 30.965,- meer aan rente.

Conclusie

Win hypotheekadvies in via een onafhankelijk adviseur. Belangrijk is dat je een adviseur kiest welke toegang heeft tot zo veel mogelijk geldverstrekkers. De kans is dan het grootste dat hij de goedkoopste hypotheek kan adviseren! Vergelijk dus niet alleen de kosten van het advies! Zo zorg je er voor dat jij over de hele looptijd het minste betaald voor jouw hypotheek.

 

Makelaar

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

 

Geschreven door

S. Bakx

Harms & Bakx

De Eglantier 404

7329 DL Apeldoorn

Hypotheekadviseur Apeldoorn

 

https://www.harmsbakx.nl/hypotheek/hypotheekadvies-apeldoorn-kampen-onafhankelijke-hypotheekadviseur