A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Ken je hem nog, de vulpen?

Je kent dat gevoel vast wel, weer de inkt in de pen op. Wist je dat de inkt op dit moment meestal niet eens op is, maar simpelweg opgedroogd? Dit zie je ook in de doorzichtige balpennen, want je ziet de inkt nog zitten. Pen in de prullenbak en met een nieuwe weer door. Meestal heb je een dozijn balpennen ergens in een la liggen of in een bakje op je bureau staan. Logisch ook wel, want die pennen kosten vaak niet veel. Maar er zijn ook andere opties, namelijk een vulpen. Zo kun je een vulpen kopen bij PWAkkerman

De vulpen is oud 

De vulpen is eigenlijk een vrij oud schrijfmiddel, vanaf de 18e eeuw worden ze al gebruikt. Daarvoor werd er nog een ganzenveer in inkt gedoopt, maar met de komst van de vulpen hoefde dat niet meer. In plaats van een los potje met inkt zit de inkt nu in de pen waardoor het schrijven een stuk sneller gaat. Het duurde wel even voordat de pen geperfectioneerd was, aangezien er in het begin veel sprake was van het lekken van de pen. Tegenwoordig kan je de pen vullen met inkt uit een potje of een inktpatroon. 

Schrijfkramp is verleden tijd 

Maar waarom zou je kiezen voor een vulpen in plaats van een balpen? Met een balpen moet je kracht zetten op de punt om inkt uit de pen op papier te krijgen. Dit zit bij ons zo in het systeem dat we het onbewust al doen. Maar mensen die bijvoorbeeld met de pen tentamens hebben gemaakt of een opstel moesten schrijven, kennen ook vast wel de vervelende kramp. Dat je je pen moet neerleggen en je hand een paar keer opent en sluit in de hoop dat de kramp vermindert. Met een vulpen heb je hier geen last van, omdat de inkt zonder druk op de punt al vloeit. 

Verschillende vulpennen

Er zijn veel verschillende merken vulpennen te koop. Van simpele vulpennen die niet veel kosten, tot luxe vulpennen die echt een centerpiece zijn op je bureau. Er zijn zelfs vulpennen verguld met goud. Wist je dat pennen van het merk Montblanc veel te vinden zijn op Wallstreet in New York? Dus als je een pen zoekt waarmee je echt een statement maakt, zou je kunnen kijken naar de Montblanc Meisterstuck. Vaak wordt er gedacht dat je met vulpennen alleen in het zwart of blauw kan schrijven, maar niks is minder waar. Tegenwoordig kan je ook inktpatronen kopen in een leuke kleur. Een andere kleur in dezelfde pen, dat is pas handig.

Persoonlijke vulpen 

Vulpennen met een flexibele punt zetten zich naar je hand. De punt staat op een gegeven moment in de perfecte hoek voor jouw hand. Dit betekent niet dat niemand anders een keer jouw vulpen kan gebruiken. Maar het helpt wel om de kramp te verminderen in je schrijfhand. Over schrijfhanden gesproken, bij een vulpen maakt het wel uit of je links- of rechtshandig schrijft. Een linkshandige houdt zijn pen in een grotere hoek vast om de het uitvegen van de natte inkt te voorkomen, want dat is erg vervelend.