A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Wetenschap achter de horoscoop

Wetenschap achter de horoscoop

De meeste Indiërs hebben op een bepaald moment in hun leven, of hun vorige ;), een rendez-vous gehad met hun geboortekaart. Iets dat zo centraal staat in de beslissing van een typische Indiër om te trouwen of zaken te doen of soortgelijke belangrijke gebeurtenissen in het leven beschrijft om diepgaander begrepen te worden. Het ideale startpunt is de constructie van de geboortehoroscoop, lieve Maagd

De kaart begint met een systeem van 12 huizen dat op papier kan worden geplaatst volgens het gelijke huissysteem (de drempel tussen twee huizen valt onder dezelfde hoek van 12 graden voor elk succesvol huis) of volgens alternatieve systemen die rekening houden met de kruising tussen verschillende planetaire posities en dienovereenkomstig hoeken toe te wijzen. De verdeling van huizen (in de vorm van een cirkel van dieren) wordt uitgevoerd in de dierenriem ruimte. Deze cirkel van dieren is een gordel in de ruimte geprojecteerd op de hemelse / hemelse bolvormige ruimte waardoor planeten bewegen vanuit het perspectief van de astroloog gezien. Deze symbolische geometrische constructie is verdeeld in 12 gelijke delen (elk 30 graden) en krijgt tekens en namen toegewezen die voor de gewone massa bruikbaar en te begrijpen zijn. We kennen deze verdelingen als de verschillende zonnetekens, namelijk Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Het uitgebreide gebruik van hetzelfde kan heel gemakkelijk worden gezien in elke krant / tijdschrift of ochtendnieuws over astrologie.

Invloedrijke hemelse omstandigheden

Dit in combinatie met de breedtegraad van het evenement (meestal de geboorte van de inheemse) geeft een astroloog voldoende nummers om te crunchen en een picturale weergave te maken van alle invloedrijke hemelse omstandigheden op papier voor de autochtone. Vervolgens komt de plaatsing van de planeten en aspecten op deze kaart. Hemelse lichamen zoals de zon, planeten, enz. Worden in hun hemelse lengtegraden geplaatst en dan zijn de aspecten, dat wil zeggen de hoeken waarop de hemellichamen rusten, vastbesloten. Er zijn verschillende systemen die de hoekige aspecten bepalen, bijvoorbeeld het sextielsysteem dat het aantal op 60 graden instelt, het driehoekensysteem dat het op 120 graden vastlegt enzovoort. Dan komt het meest kritische deel van de horoscoop, d.w.z. de ascendant van Leeuw. De ascendant is een ecliptica punt dat opkomt bij zonsopgang aan de oostelijke horizon en verandert in overeenstemming met de rotatie van de aarde langs zijn eigen as. De ascendant is een uitdrukking van hoe we het leven zien en wie we zijn als mensen.

De ascendant is ook een van de vier primaire hoeken in de horoscoop. De vier primaire hoeken zijn in combinatie met de vier hoofdrichtingen, dat wil zeggen Noord, Zuid, Oost en West. Hetzelfde kan als volgt worden weergegeven:

1. Oosthoek – Ascendant
2. Westhoek – Descendant
3. Noordhoek – Imun Coeli
4. Zuidhoek – Midheaven

De Descendant is het punt in het westen dat diametraal tegenover de Ascendant staat. Een soortgelijke geometrische relatie bestaat tussen de Imun Coeli en Midheaven.

Het is duidelijk dat het bedenken van een horoscoop geen eenvoudige zaak is. Het formuleren van een goede geboortekaart is een mathematisch en geometrisch rigoureuze taak, die een ongetraind persoon misschien niet eens kan waarderen. Maar de komst van computers en daarmee gespecialiseerde programma’s die geboortehoroscopen maken, hebben de taak onder verschillende systemen tot een relatief eenvoudige handeling gemaakt. Dit heeft verder geleid tot de commercialisering van op horoscopen gebaseerde astrologie. Het valt nog te bezien of moderne computers ook ooit in staat zouden zijn om persoonsspecifieke voorspellingen te geven op basis van de door het systeem gegenereerde horoscoop door middel van kunstmatige intelligentie en je sterrenbeeld!

Bron:
Zodiac Horoscoop