A brand new year
Image default
Gezondheid

Wat zijn pigmentvlekken?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken vinden hun oorzaak bij het hebben van overtollig pigment in de huid waardoor er donkere vlekken op de huid verschijnen. Deze donkere vlekken die je door de ontregeling van je pigmentcellen krijgt, treden vaak in combinatie met blootstelling aan zonlicht op. Door de beschermende functie die de pigmentcellen in de eerste plaats hebben, wordt er bij zonlicht op de huid onnodig teveel pigment – ter bescherming van de huid – aangemaakt waardoor de pigmentvlekken ontstaan.

 

Melanine en melanocyten

De stof melanine heeft als taak om je huid te beschermen tegen UV-stralen die de lichaamscellen en daarmee ook de huid geen goed doen. Melanine wordt gevormd door de melanocyten die in combinatie met de stralen pigment aan maken. Wanneer deze meanocyten in de war zijn geraakt kunnen zij teveel pigment aan maken. Op deze manier ontstaan pigmentvlekken op de huid.

 

Pigmenten zorgen voor kleur

In feite zijn deze pigmentvlekken dus niets anders dan het resultaat van teveel ‘kleurstof’ dat aan de huid wordt gegeven. Normaal gesproken is het daarom ook eigenlijk positief dat er op deze manier pigment wordt aangemaakt om de huid te beschermen. Alleen is het zo dat je pas een probleem hebt wanneer er op de ene plek iets meer wordt aangemaakt dan nodig is waardoor je een duidelijke kleurverschil ziet met de rest van je huid. Wanneer je hier echt veel last van hebt dan is het aan te raden om zelf ”het heft in handen te nemen” door jezelf te beschermen tegen overmatig zonlicht en het niet langer aan de melanocyten over te laten.

 

Toch last van pigmentvlekken?

Wanneer je merkt dat je toch last krijgt van pigmentvlekken dan bestaat er nog wel een crème tegen zulke vlekken. Skinlight crème blijkt goed raad te weten met de vlekken. Dit middel, dat online te krijgen is, maakt de pigmentvlekken al na een paar smeerbeurten aanzienlijk lichter van kleur.

http://www.gezichtbleken.com