A brand new year
Image default
Gezondheid

Help ik heb donkere vlekken op mijn been!

 

Hoe verwijder je donkere vlekken op been en arm?

Donkere vlekken kunnen op heel wat manieren aangepakt worden. Donkere vlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Ophopingen van pigment ontstaan door verstoringen van het pigment. De oorzaak hiervan zijn vaak schadelijke stralingen van de zon en ontstaan meestal op latere leeftijd. Wanneer je een aantal keren onbeschermd zont is er niets aan de hand, maar doe je dit jaar na jaar dan kan het voorkomen dat je pigmentophopingen ontwikkeld. Deze komen meestal pas naar voren op latere leeftijd en zijn verder niet schadelijk voor de gezondheid. Waarom men er toch graag vanaf wil, is mede omdat het gewoon niet zo heel mooi oogt.

 

Donkere vlekken op arm en been verwijderen

Donkere vlekken op benen en armen kunnen middels meerdere methodes behandelt worden. Omdat de huid op benen en armen dikker is dan bijvoorbeeld de huid in je gezicht of hals, duurt het vaak langer voordat de vlekken minder worden. Zelf raad ik altijd aan om te beginnen met een lichtmakende crème. Dat is namelijk een eerste en vooral veilige stap om iets aan dit huidprobleem te doen. Dergelijke crèmes zijn overal wel verkrijgbaar. Ik raad wel aan om voor een Nederlandse of Duitse fabrikant te kiezen. Onlangs ben ik het merk Skinlight tegenkomen en daar ben ik erg tevreden over. Let wel: je ziet pas laat resultaat. Je dient de crème eerst minimaal 4 weken te gebruiken voordat je enig verschil opmerkt, maar zodra je verschil opmerkt gaat het plots een stuk sneller. Veelal gebruik je Skinlight in totaal 8 weken voordat je het gewenste resultaat bereikt hebt.

 

Een andere manier is een chemische peeling. Deze peelings worden gegeven door schoonheidsspecialisten die hiervoor bevoegd zijn. Via google kun je heel makkelijk specialisten en salons vinden bij jou in de buurt. Chemische peelings bieden echter geen garantie. Bij de één slaat de peeling wel aan en bij de ander niet. Laat je bij voorbaat en na een huidanalyse altijd goed informeren.

 

Indien je interesse hebt of meer wilt weten over Skinlight, dan kun je gerust eens hun website of social media bezoeken.