A brand new year
Image default
Bedrijven

Pigmentvlekken verwijderen, hoe werkt dat?

Bepaal welk type pigmentvlek u wilt verwijderen

De eerste stap bij het verwijderen van pigmentvlekken, is het vaststellen om welk soort pigmentvlek het precies gaat. Is het bijvoorbeeld een oppervlakkige pigmentvlek, of juist één die dieper in de huid gelegen is. Pigment dat zich aan de oppervlakte bevindt, is makkelijker te behandelen dat het pigment dat dieper in de huid ligt. De specialist in pigmentvlekken verwijderen in Amersfoort heeft hier een aantal verschillende therapieën voor ontwikkeld. Zo wordt er samen bekeken welk type therapie het best bij u past.

De verschillende therapieën

Om te beginnen is een bekende vorm van therapie de lasertherapie. Bij deze vorm van therapie worden een soort laserstralen op de huidcellen geflitst, wat de cellen kapot maakt. In eerste instantie kunnen de pigmentvlekken wat donkerder kleuren, maar na verloop van tijd trekt dit weer weg. Bij deze vorm van therapie zijn vaak meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Daarnaast kan een vorm van LED therapie gebruikt worden. De verschillende kleuren, of golflengtes, zijn erop gericht om verschillende processen in de huid te beïnvloeden. Welke combinatie van kleuren hierbij het best voor u van toepassing is, wordt dan bekeken door de specialist die u hierbij begeleid. Een andere vorm van therapie is de Cosmelan therapie. Bij deze behandeling wordt in de kliniek een masker aangebracht die het pigment zal verstoren. Vervolgens zult u met de juiste ondersteunende thuisproducten het proces onderhouden.

De juiste behandeling voor u

Naast deze behandelingen zijn er nog een aantal alternatieven die werken met camouflerende producten of een andere vorm van huidverzorging en huidbescherming. De specialisten in huidtherapie van Helemaal Huid kunnen u uitstekend begeleiden in dit proces en samen met u de beste vorm van therapie vaststellen.

https://helemaalhuid.nl/