A brand new year
Image default
Geschenken

Hoe je jezelf moet verwennen

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om jezelf dat echte luxe gevoel te geven. Zo gaat het bijvoorbeeld helemaal niet om merken of om het dragen van dure sieraden, maar veel meer om de kwaliteit van de dingen die je doet en koopt. Koop bijvoorbeeld een leren schrijfmap, in plaats van een gewoon schrift. Zo is het leuker om er dingen in op te schrijven, plus de map blijft over de jaren mooier, omdat leer een materiaal met hoge kwaliteit is. Soms kan je beter één duur ding kopen met hogere kwaliteit, dan zoveel mogelijk spullen. 

 

Geld uitgeven minder erg met een mooie portefeuille

Een Heren portemonnee van leder is weer zo’n voorbeeld van een voorwerp dat van goede kwaliteit moet zijn. Het is fijn om een goede portemonnee te  hebben. Ook dit is een investering. Koop één goede portemonnee die tien jaar mee gaat in plaats van elk jaar een nieuwe. Als je een mooie portemonnee hebt voel je rijker, omdat dat toch het mapje is dat je geld draagt. Wederom gaat het hebben van een mooie portemonnee meer om de kwaliteit dan om het merkje dat erop staat. Daarbij is het ook slim om een tijdloos model te kiezen, dan vind je hem over een paar jaar nog mooi. 

 

Kom goed voor de dag

Jezelf verwennen is een mooie en fijne ervaring. Persoonlijke verzorging is hier ook een onderdeel van. Als jij jezelf goed verzorgt, dus zorgt dat je er netjes uitziet, schoon bent, er schoon uitziet, en lekker ruikt, voel je je een stuk lekkerder. Veel van deze dingen hoeven niet eens veel geld te kosten. Houd voornamelijk je haren en nagels schoon. Verder is het slim om een luchtje op te doen, maar als dit te duur is, kan je je ook na het douchen insmeren met body lotion. Deze geur blijft vaak wel een dag hangen. 

 

Ontspan door leuke dingen te doen

Het plannen van leuke activiteiten hoort ook bij goed voor jezelf zorgen. Ga eens naar chic restaurant. Als dit te duur is, kan je bijvoorbeeld de wekelijkse snackbar overslaan en één keer per maand uit eten gaan. Dit is een momentje van ontspanning, plus het is fijn om eens verzorgd te worden. Een andere activiteit die je kan doen om jezelf te verwennen is een dagje naar de spa gaan. Hiermee zorg je ook voor je persoonlijke verzorging en kom je helemaal tot rust, wat ook goed aansluit bij het volgende onderdeel; mentale gezondheid. 

 

 

Wees bereid aan jezelf te werken

Het verwennen van jezelf draagt bij aan een goede mentale gezondheid. Het is belangrijk dat je gelukkig bent. Zo kan het verwennen van jezelf bijdragen aan een gelukkiger leven, maar kan goede mentale gezondheid ook weer zorgen dat je meer kan genieten van de verwenmomentjes die je pakt. Voor jezelf zorgen is dus zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Sport genoeg, eet gezond, en slaap voldoende. Dan kan je geest ook meer tot rust komen. Vooral wandelen is goed voor je mentale gezondheid. Je kan je geest even helemaal leeg maken en genieten van een mooie omgeving.