A brand new year
Image default
Zakelijke dienstverlening

bibliotheek oplossingen

Dialoc ID is gespecialiseerd in moderne bibliotheek oplossingen

Bibliotheken zagen er in essentie eeuwenlang hetzelfde uit. Elke bibliotheek bestond perslot van rekening uit meterslange rijen met kasten, die vol met boeken stonden. Dankzij de komst van nieuwe media in combinatie met digitalisering en automatisering is dat beeld inmiddels behoorlijk veranderd. Bibliotheken zijn vandaag de dag dan ook vooral een kennis- en informatiecentrum geworden, waar weliswaar ook nog steeds gewoon boeken worden uitgeleend. Om goed op de moderne wensen van uw bezoekers aan te kunnen blijven sluiten is het eigenlijk vanzelfsprekend dat uw organisatie met z’n tijd mee moet blijven gaan.

Steeds mondiger wordende bezoekers verlangen onder meer dat uw personeelsleden concrete antwoorden op vragen over het aanbod in de bibliotheek kunnen beantwoorden. Wanneer blijkt dat soort vragen andere werkzaamheden onder druk zet, is het slim om eens kennis te maken met de bibliotheek oplossing van Dialoc ID.

 

 

Perfecte bibliotheek oplossingen dankzij intensieve samenwerking

De bibliotheek oplossingen die Dialoc ID op de markt brengt zijn stuk voor stuk in samenspraak met bibliotheken ontwikkeld. Deze intensieve samenwerking heeft als aangenaam gevolg dat we producten ontwikkelen die ook echt goed met de specifieke wensen van bibliotheken matchen. Aangezien Dialoc ID zich puur en alleen op het realiseren van bibliotheek oplossingen specialiseert begrijpen we als geen ander hoe belangrijk bijvoorbeeld fluisterstille apparaten voor bibliotheken zijn, zodat de alom heersende rust er niet constant luidruchtig wordt verstoord .

 

Switchen van EM- naar RFID-technologie

Dialoc ID levert niet alleen fysieke bibliotheek oplossingen, maar kan u ook actief begeleiden als u op het punt staat om met uw bibliotheek – al dan niet voor de eerste keer – te gaan automatiseren. In tal van Nederlandse bibliotheken wordt op dit moment al gebruikgemaakt van de ietwat verouderde EM (elektromagnetische) techniek. Wilt u vandaag de dag weer helemaal ‘bij’ zijn, dan is een switch naar RFID onontbeerlijk. Dit betekent overigens niet dat u meteen afscheid van het oude EM-systeem hoeft te nemen. Er zijn namelijk ook hybride-systemen in ons assortiment verkrijgbaar, die gedurende een door u zelf te bepalen overgangsperiode met beide technieken overweg kunnen.