A brand new year
Image default
Zakelijk

Welke soort lening moet je nu precies afsluiten? Kom er direct achter

Er zijn veel verschillende soorten leningen beschikbaar. Voordat u geld leent, moet u weten naar wat voor soort lening u op zoek bent.

De meeste leningen zijn zelfverklarend. Hun titels vertellen je wat voor soort lening ze zijn. Maar je moet heel duidelijk zijn voordat je de stippellijn tekent.

Een gewaarborgde lening is een lening waarbij er een soort onderpand voor de lening wordt gesteld. Dit kan alles zijn van een voertuiglening, een bootlening, een hypotheek of bedrijfsuitrusting. Als u de lening niet betaalt, heeft de geldschieter het recht om het onderpand te nemen. In de meeste gevallen is dit het voorwerp dat u met de financiering heeft gekocht.

Extra onderpand is soms wel eens nodig bij sommige kredietverstrekkers

Sommige mensen moeten extra onderpand bieden om een lening te waarborgen. Wanneer de geldschieter bijvoorbeeld 100% van een goed financiert dat snel in marktwaarde daalt, kan hij u vragen om een ander goed aan te bieden om de onderpandwaarde van uw lening te verhogen.

Een ongedekte lening heeft geen onderpand. Het is gebaseerd op uw kredietwaardigheid, uw inkomen en andere factoren. De meeste gewaarborgde leningen hebben een lagere rente omdat het risico op wanbetaling lager is.

Een doorlopende lening is een lening waarbij u toegang heeft tot een doorlopende bron van krediet, tot een bepaalde kredietlimiet. Deze leningen omvatten creditcards en eigen vermogenslijnen. Als u bijvoorbeeld een kredietlimiet van $10.000 heeft, kunt u deze opwaarderen, afbetalen en weer opwaarderen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u van het krediet heeft geleend.

Leningen met vaste aflossingstermijn

Leningen met een vaste aflossingstermijn hebben een vast aflossingsschema. U leent een vast bedrag en heeft een vast aflossingsschema en betalingsbedrag. U kunt niet meer geld van de lening opnemen. Als het eenmaal is betaald, wordt het betaald. Deze manier is vaak ook mogelijk als je kiest voor geld lenen zonder BKR, let wel op, geld lenen kost namelijk altijd geld. 

Leningen met vaste rente en variabele rente

Leningen met een vaste rente hebben een vaste rente voor de duur van de lening. U bent beschermd tegen veranderende rentevoeten. U weet dat uw rente en betaling in de loop van de tijd hetzelfde blijven. Dit is een groot voordeel voor huizenkopers en andere kredietnemers. Maar als de rentevoeten dalen, verliest u op de verlaagde rentevoeten. U zult moeten herfinancieren om te kunnen profiteren van de lagere rente.

De lening met variabele rentevoet heeft een rentevoet die stijgt en daalt met een referentierentevoet, meestal de Prime Rate. Het voordeel van een verstelbare rente is dat u minder rente kunt betalen als de rente daalt. In veel gevallen hebben leningen met een instelbare rente een initiële rente die lager is dan een lening met een vaste rente. Maar het nadeel is dat dit tarief naar boven kan worden bijgesteld. Als het tarief omhoog gaat, zal het maandelijkse betalingsbedrag ook omhoog gaan. Dit kan de toekomst onvoorspelbaar maken voor een lener.

Ga eerst op onderzoek uit voordat je gaat lenen

Voordat u geld gaat lenen, moet u weten welk type lening past bij uw financiële behoeften. U moet ook weten hoeveel u zich kunt veroorloven om te lenen, zowel op maandbasis als op lange termijn. Als u verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijkt, zorg er dan voor dat u dezelfde soorten leningen met dezelfde voorwaarden vergelijkt. Als de ene kredietverstrekker u bijvoorbeeld een vast rentepercentage geeft en de andere een aanpasbaar rentepercentage, ziet u niet alleen een verschil in de rente, maar ook zeer verschillende soorten leningen. Weet waar u mee akkoord gaat voordat u geld leent.

https://www.leningenhypotheek.com/geld-lenen/