Horecaondernemer? Hier enkele tips voor jouw zaak!

Ondernemers in de horeca hebben veel werk: de beste ingrediënten vinden, de gasten plezieren en daarnaast ook nog eens het papierwerk. Alsof dat nog niet voldoende is, moeten ze er ook voor zorgen dat de zaak rendabel is en blijft! Daarom hebben wij enkele tips opgesteld voor horeca uitbaters.

Stel een plan op met correcte doelstellingen

Om jouw zaak vooruit te helpen, zal het belangrijk zijn om doelen te verwezenlijken, maar om dit te kunnen doen, heb je natuurlijk eerst doelstellingen nodig. Noteer daarom zowel korte, als lange termijn doelstellingen. Deze doelstellingen kan je best definiëren via de SMART-methode. SMART is de afkorting voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Elke doelstelling die je geformuleerd hebt, moet hieraan voldoen. Een voorbeeld ter verduidelijking: je wilt binnen het jaar 10% extra klanten aantrekken. Je merkt dat de doelstelling specifiek is, het aantal klanten is bovendien ook meetbaar. 10% is zeker een realistisch percentage en is bovendien ook acceptabel voor het personeel. De tijdsperiode is gedefinieerd als 1 jaar.

De juiste toestellen gebruiken

Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen en dus ook minder personeelskosten te maken, is het belangrijk dat je toestellen gebruikt die geschikt zijn voor een groot volume. Zo zijn er voor de horeca verschillende industriële toestellen op de markt. Zo kan je bijvoorbeeld industriele vaatwassers kopen bij Horecawebstore. Op die manier kan je de vaat laten uitvoeren in maximum 15 minuten. Bovendien zijn deze industriële toestellen ook geschikt om grote volumes tegelijk te draaien. Zo hoef je ook grote kookpotten niet meer met de hand te laten wassen.

Zorg dat iemand anders instaat voor het papierwerk

Het is te begrijpen dat startende uitbaters in de horeca vaak ook het papierwerk op zich nemen. Ze denken aan de kost die ze daarmee besparen. Wat ze echter vergeten, is dat het op termijn praktisch onmogelijk is om alles zelf te blijven doen. Bovendien kan een goede boekhouder jou ook helpen om te besparen. Hij zou je vanaf dag één ook concreet advies kunnen geven over investeringen die je al dan niet zou willen uitvoeren. Op die manier kan een goede boekhouder jou ook geld laten verdienen!