3 belangrijke zaken die mensen vaak vergeten bij verhuizen

Naast de talloze zaken waar je aan moet denken bij een verhuizing, gaat natuurlijk ook het gewone leven nog door. Je moet studeren, de kinderen moeten naar school en je kunt ook niet onbeperkt vrij nemen op je werk. Dan willen bepaalde zaken nog wel eens tussen wal en schip belanden. Daarom in dit artikel de drie meest belangrijke zaken die mensen die gaan verhuizen het vaakst vergeten. Je kunt met al deze punten direct beginnen vanaf het moment dat je besluit om te gaan verhuizen.

Opruimen!

Met een uitroepteken ja! Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen heb je vaak nog voldoende aan een vriend die een bestelbusje heeft. Wanneer je al een huis hebt sta je verbaast van wat je door de jaren heen allemaal aan spullen verzameld hebt. Begin daarom op tijd met opruimen en weest kritisch. Bijna iedereen heeft wel een paar vergeten dozen op zolder of in de berging staan die nooit zijn uitgepakt. Oude meubels, speelgoed, kleding, een verhuizing is het ideale moment om spullen weg te gooien of naar de kringloop te brengen. Scheelt je ook een hoop sjouwen!

Opslag van inboedel regelen

Het kan gebeuren dat je de huidige woning al moet verlaten voordat je nieuwe woning klaar is. Misschien wil je eerst verbouwen en dat is makkelijker wanneer er geen grote meubels in de weg staan. En bij een nieuwbouwwoning kan de bouw altijd uitlopen. Lokale opslag van je spullen in Roosendaal of Etten-Leur kan dan de uitkomst bieden. Sterker nog, een regionaal verhuisbedrijf uit Bergen op Zoom biedt vaak opslag in Etten-Leur of Roosendaal als onderdeel van het dienstenpakket. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap! Kies je voor een verhuisbedrijf, vergeet dan niet om te controleren of ze zijn aangesloten bij Erkende Verhuizers.

Adreswijzigingen

Geef altijd als eerste je adres door bij de gemeente waar je gaat wonen. De meest belangrijke post van de overheid en verzekeringen wordt dan automatisch doorgestuurd naar je nieuwe adres. Vergeet niet om andere bedrijven op tijd op de hoogte te stellen van je adreswijziging.