A brand new year
Image default
Woningen

Waarom gaan mijn huishoudelijke machines zo snel kapot?

Het is heel vervelend als je ziet dat je wasmachine weer kapot is. Helaas ontkomen we daar niet aan, maar het is wel belangrijk om alle maatregelen te nemen om dit te voorkomen. In dit artikel vertellen we je precies hoe je beter kunt letten op je huishoudelijke machines.

 

Voorkomt kapotte machines

Kapotte machines zijn een grote kostenpost. Niemand gaat voor z’n lol zijn oude wasmachine naar de stort brengen en een nieuwe kopen. Soms zijn deze machines aan vervanging toe, maar heel vaak hadden ze nog wel iets langer mee gekund. Het probleem is alleen dat we niet goed weten hoe we écht zuinig met onze machines om moeten gaan.

 

Kalkaanslag bijvoorbeeld is een hele grote, maar niet zo’n opvallende oorzaak van kapotte huishoudelijke machines. Door de kalk in ons water kunnen de machines namelijk last krijgen van kalkaanslag. Hierdoor wordt bijvoorbeeld je wasmachine of vaatwasser aangetast. De kalk in de buizen zorgt ervoor dat je machine harder moet werken dan nodig is. Hierdoor draaien ze meer toeren en gaat het minder lang mee. 

 

Er zijn daarnaast nog talloze andere oorzaken te benoemen, maar dit is er een die niet zo voor de hand ligt. Gelukkig is de oplossing wel duidelijk. je kunt namelijk gebruik maken van waterontharders. Deze apparaten zorgen ervoor dat de kalk in het water al bij binnenkomst in je huis tegengegaan wordt.

 

Je plaatst het gemakkelijk op je waterleiding en de magneten in de waterontharders doen de rest. Het is eenmalig een investering om een waterontharder aan te schaffen, maar het zal je de jaren die hierop volgen nog kunnen helpen. Bescherm je huishoudelijke apparaten met behulp van een waterontharder en bespaar uiteindelijk geld op je reparaties.

 

Gerelateerde artikelen

Sleutel afgebroken? Slotenmaker Amersfoort helpt

Van makelaarskosten tot extra diensten, alles over de huizenmarkt in Rotterdam!

Drie renovatietips voor 2021