A brand new year
Image default
Zakelijk

Huis verkopen

Zelf uw woning verkopen

Vroeger was het vanzelfsprekend om een makelaar te benaderen voor de verkoop van een woning. Door de krapte op de huizenmarkt worden huizen gemakkelijker en sneller verkocht hierdoor is de rol van een makelaar in het verkoopproces een stuk minder belangrijk geworden. Een makelaar werkt op basis van een courtage van de verkoopprijs, bij een gemiddeld rijtjeshuis loopt het bedrag toch al snel op tot enkele duizenden euro’s. Dit heeft er mede aan bijgedragen dat meer mensen opzoek gaan naar manieren om hun woning te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar.

Woning opkoper

Een goed alternatief voor de verkoop van een woning zonder tussenkomst van een makelaar is de verkoop aan een vastgoedbedrijf. De verkoop van een woning aan een opkoper levert vaak niet de maximaal haalbare verkoopprijs op maar daar staan wel veel voordelen tegenover. Een van de voordelen van de verkoop aan een opkoper is de snelheid, een vastgoedbedrijf is vaak niet afhankelijk van voorbehoud op financiering en kan hierdoor snel schakelen. De eigenaar hoeft niet keer op de keer de woning open te stellen voor bezichtigingen en verkoopklaar te maken. Sommige woning opkopers zoals Sons Real Estate nemen alle verkoopkosten voor hun rekening.

Blijven wonen na verkoop

Sons Real Estate biedt daarnaast ook nog de mogelijkheid aan de verkoper om na de verkoop in de woning te blijven wonen totdat deze een nieuwe woning heeft gevonden. Hierdoor ontloopt de verkoper het risico op dubbele hypotheeklasten en heeft met zekerheid de wonining verkocht is en weet precies hoeveel de verkoop opgelevert. 

Steeds populairder

Door de snelheid en flexibiliteit die een opkoper kan bieden ten op zichte van de verkoop via een makelaar wordt deze mogelijkheid steeds populairder. Dit is niet verwonderlijk wie wil er nou geen snel, stressvrij en zorgeloos verkooptraject bij de verkoop van zijn woning. 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-den-haag/