A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Standaard routine

De wooncyclus

Bij het vinden van een huis, is er vaak een vaste wooncyclus te zien. Wat we hier mee bedoelen dat het vaak het zelfde begint. In veel gevallen gaan mensen eerst iets huren als ze nog geen vast inkomen hebben of het een onzekere tijd is. Vaak ziet de wooncyclus er als volgt uit;

Zodra iemand klaar is met school en een vaste baan heeft gekregen plus ook nog de hypotheek voor elkaar heeft, dan volgt het zoeken naar een woning. Deze cyclus is typisch voor een starter, dit is dus iemand die opzoek naar zijn of haar eerste huisje.

Daarnaast kun je natuurlijk in tussentijd dat je een carrière aan het maken was verliefd raken en samen willen wonen met je geliefde. Vaak is de eerste woning die ze hebben klein, deze willen ze dan verruilen voor een groter huis om er samen in te kunnen wonen.

Loopt de relatie tip top in orde en zijn jullie van plan om een gezin te stichten dan is vaak de woning net groot genoeg voor het eerste kindje, maar je hebt niet alleen ruimte nodig voor het kindje, maar ook voor de materialen die hierbij komen kijken. Dus er moet opnieuw gekeken worden naar een groter huis met steeds meer eisen waar het aan moet voldoen. Ook hier zijn genoeg huizen voor te vinden.

De kinderen zijn inmiddels pubers geworden. De buurt om je heen is nog steeds erg jong en vind het ongemakkelijk worden, je wilt verhuizen naar een wat oudere buurt zodat de kinderen zich ook nog goed kunnen vermaken.

De laatste verhuizing is vaak dat het huis ineens te groot wordt, want ook nu zijn de kinderen steeds ouder geworden en gaan ze het huis uit, dan blijf je nog samen in een ineens enorm huis. Sommige mensen vinden het fijn om in een groot huis te wonen samen, maar niet iedereen is het hier mee eens en zoekt dan toch liever een kleiner vertrek op.

Zoals je kunt zien is er vaak een vaste wooncyclus te zien. Elke levensfase heeft dus eigenlijk zijn eigen woning. De een is na één keer verhuizen klaar omdat die kijkt naar de toekomst, maar de ander leeft meer in het heden en is veel aan het verhuizen. Dit verschilt natuurlijk enorm, maar vaak ziet een wooncyclus van de mensen er dus vast uit. Bekijk ook alle tarieven voor een verhuizing. 

https://www.verhuisbedrijfdrechtsteden.nl/