A brand new year
Image default
Mode en Kleding

Werkkleding

Welke werkkleding bij welke sector ?

De werkkleding van personen verschilt erg per sector. Zo wordt vaak in de commerciële dienstverlening als bij het personeel van een bank nette kleren gedragen, als een net pak en de dames ook in een mooi pak of nette rok met colbert. In de non-commerciële dienstverlening wordt er vaak gebruik gemaakt van uniformen, je kunt hierbij aan de politie denken of aan het personeel van een ziekenhuis. In de bouw zie je veel beschermende kleren en ook bij straatmakers zie je veel reflecterende kleding terug zodat ze ook als het zicht minder goed is ze veilig hun werkzaamheden kunnen verrichten. In de agrarische bouw wordt vooral veel gebruik gemaakt van een overal.

Wat veel werkkleding gemeen met elkaar hebben is dat er bij veel de naam en/of logo van het bedrijf zijn gedrukt op de werkkleding. Vaak is dit op de borst een naamplaatje van de medewerker zelf of daar de naam van het bedrijf komt daar gedrukt.

Waarom dragen wij werkkleding ?

De werkkleding wordt vaak bij één bedrijf besteld zodat ze direct grote bestellingen kunnen plaatsen wat in die gevallen dan zo voordelig mogelijk is. Daarnaast doen bedrijven die vaak voor de werkkleding zorgen alleen aan grote bestellingen dan kun je pas een bestelling plaatsen als je een x aantal nodig hebt, heb je er minder dan zou je moeten wachten tot er meer belangstelling naar is om het dan vervolgens te bestellen.

Om de werkkleding bedrijfsuniek te maken wordt dus vaak gebruik gemaakt van het bedrukken van de producten. Hier zijn verschillende druktechnieken voor, niet elke druk techniek is namelijk overal even geschikt voor. In veel gevallen wordt het patroon op het product gedrukt door middel van machines, maar bij dikkere stoffen of petten is niet handig. Bij deze structuren wordt vaak het borduren toegepast waardoor het patroon beter tot zijn recht komt en ook een betere kwaliteit is voor dat product.

http://www.shirtsenzo.nl/werkkleding/