A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Mediator worden

Ben je op zoek naar een nieuw beroep en ben je werkzaam geweest in de hulpverlening? Dan vertellen we je graag wat meer over het beroep van mediator. Een mediator is een soort conflictbemiddelaar die je kan helpen om een conflict tot een goed einde te brengen. Dit bericht is geschreven voor het bekende Mediators collecties waar je je als mediator kan aansluiten.

Wat doet een mediator?

Een mediator wordt voornamelijk ingeschakeld wanneer twee partijen een conflict met elkaar hebben, soms gaat het om meer dan twee partijen waarbij het natuurlijk weer iets lastiger wordt om een oplossing te vinden. Wanneer je wil voorkomen dat het tot een rechtszaak komt dan kan je een mediator inschakelen. Deze neemt dan contact op met beide partijen om te verkennen wat er nodig is om een oplossing voor het conflict te vinden. In veel gevallen lijkt dit wel op onderhandelen waarbij de mediator beide partijen stap voor stap bij elkaar probeert te brengen zodat er voor een oplossing geschikt kan worden.

De voordelen van mediation

Het grote voordeel van mediation is dat u voorkomt dat u een rechtszaak in gaat. Mediation gaat dan ook vaak vooraf aan een rechtszaak. Dit is soms de allerlaatste poging om beide partijen nader bij elkaar te brengen. Hoewel het natuurlijk niet altijd lukt moet de invloed van mediation zeker niet onderschat worden. Soms kom je er ook achter dat beide partijen best wel bereid zijn om mee te werken aan een oplossing waarbij geen rechtszaak nodig is, dit kost bovendien nog veel meer geld en een mediator hoeft u soms maar voor één keer in te schakelen en het geschil kan opgelost worden.

http://www.mediatorscollectief.nl