A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Je wilt een nieuwe keukenkraan kopen? Waar moet je op letten

Je keukenkraan is aan vervanging toe of je hebt een hele nieuwe keuken op het oog.
Een belangrijke keuze, want dit onderdeel van je keuken gebruik je meerdere keren per dag: borden afspoelen, handen wassen, enzovoort.

Een keukenkraan kopen: waar moet je nu echt op letten tijdens de aanschaf?

Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:
– Types keukenkranen
– Gebruikte materiaal
– Stijl

Types keukenkranen
Het is belangrijk om je te oriënteren op wat voor types keukenkranen er zijn. Moeten er twee draaiknoppen op zitten voor warm en koud, een lange hendel of juist kort, moet er een keramische kogel op zitten?
Sta je daarnaast meerdere malen per dag de afwas te doen en stapelt deze afwas zich snel op? Dan loont het om te kiezen voor een hoge hendel en hals.

Gebruikt materiaal
De standaard keukenkraan is vaak gemaakt van massief messing, messing-chroom of van zink.
Belangrijk is dat je rekening houdt met de hardheid van het water. Is het water erg hard? Dan is het aannemelijk dat de kraan minder snel mee gaat en eerder kan roesten. Dan is het aan te raden om materiaal te kiezen dat stevig is en goed beschermt tegen roesten zoals massief messing.
Momenteel is er een nieuwe hype gaande, namelijk een mat zwarte keukenkraan. Een prachtige eyecatcher in de keuken. En wanneer je investeert in de details, onderscheid je je van de standaard keukeninrichting.

Stijl
De stijl van je kraan kan erg bepalend zijn voor de inrichting van je keuken. Zorg dat deze aansluit aan de behoeftes van jou en je gezin. Doe vooral veel inspiratie op want de variatie is erg groot.
Bezoek keukenspecialisten of zoek naar voorbeelden op internet. Op deze manier weet je welke opties er zijn. Zo ben je goed voorbereid en kun je met een gerust hart de perfecte keukenkraan kopen.

https://www.badkamerwinkel.nl/kranen/keukenkraan