A brand new year
Image default
Electronica en Computers

Hoe maak je een portfolio website als student?

Portfolio websites bieden leraren en studenten de mogelijkheid om snel informatie te delen. Ook is het mogelijk om werk naast elkaar te vergelijken. Dit is één van de krachtigste mogelijkheden die een website maken voor je portfolio biedt. Een website is daarnaast vrijwel onmogelijk om te verliezen, gezien het online staat. Ook beschadigde papieren proefwerken zijn niet meer van deze tijd. Een website kan niet beschadigen. Met uitzondering van aanvallen van hackers natuurlijk, maar dat komt zelden voor. Wat valt er te halen op een studenten portfolio? Het grootste voordeel van dit alles is dan alle opdrachten bijgehouden kunnen worden op een virtuele portfolio website.

Vergeet de oude manier van portfolio’s delen. 

Herinner jij je de dagen van gedrukte studentenportfolio’s? Waarschijnlijk niet. Tegenwoordig zijn deze papieren blokken even verouderd als inbellen om verbinding met het internet te krijgen. Het klikt misschien te drastisch. Maar, in principe kunnen alle docenten en studenten hun dunne mappen, potloden en papier weggooien. Met websites wordt het werk van studenten voor altijd bewaard in een virtuele archiefkast. Nu de websites voor studenten gehost worden bij bijvoorbeeld JouwWeb, kunnen studenten hun werk in cyberspace op hun beveiligde webpagina’s bijhouden. Ze kunnen op ieder moment 24/7 terugkeren naar elke versie van elke activiteit of elk project. Hoe gaaf is dat? Als ze een nieuwe versie niet leuk vinden, slaan ze gewoon een oudere versie op en wordt de nieuwe vervangen. Dat is de kracht van het internet.

Laat je studenten websites maken bij een website builder

Geen verloren papieren werkstukken meer, vlekkerig potloden of pennen, of gemarkeerde pagina’s. Dit werkt gewoon niet meer. Websites zijn de toekomst. Die je tegenwoordig helemaal gratis aan kan maken bij diverse website builders. Het is allemaal netjes en schoon en wordt onderhouden in een digitale archiefkast op een klaslokaalwebsite. Een goede leraar heeft een klassen website. Als leraar moet je creatief zijn. Dat heeft voordelen. Want wanneer je studenten websites hebben dan kan de voortgang van een leerling binnen een klas of groep gedurende het schooljaar  inzien. Zo kan de leraar op ieder moment de portfolio website van elke student bezoeken. Het versiegedeelte oproepen en een opgeslagen versie van een enkele activiteit op één klassikale website-pagina plaatsen. Wijzigingen en aanvullingen zijn gemarkeerd, zodat de docent precies kan zien wat er is gedaan om het werk te verbeteren. Waardoor websites maken ideaal is.

https://www.bestewebsitebuilder.nl/reviews/jouwweb/