A brand new year
Image default
Woning en Tuin

De voor en nadelen van een witte binnendeur!

Wit is altijd een veilige keuze als het gaat om de kleur van de binnendeuren. De muren krijgen nog wel eens een nieuw kleurtje maar de deuren in een woning worden veel minder snel vervangen. Wit kan bij elke kleur muur en misstaat nooit.

Vergeling

Het is wel belangrijk om bij de keuze van witte deuren goed op te letten wat voor soort verf er uitgekozen word. Voornamelijk door de vergeling van de verf zonder UV licht of juist door UV licht. Externe oorzaken van vergeling zoals rook, vuil, vet en nicotine is nog geen oplossing voor gevonden. Als hier op gelet word hoeft de deur zelden opnieuw geschilderd te worden.

Soort verf

Deze vergeling komt door het bindmiddel in de verf Alkydhars. Als vuistregel kan ook genomen worden alle verven die met terpentine te verdunnen zijn vergelen sneller. In deze verven zit namelijk altijd Alkydhars. Deze vergeling treed het ergst op bij gebrek aan zonlicht en daarom is deze verf minder geschikt voor het binnen verven van deuren.

Als je de vergeling voor wil zijn kan je beter verf gebruiken op basis van watergedragen acrylaat. Verf op basis van watergedragen acrylaat vergeelt namelijk niet. Helaas is deze verf niet te verkrijgen met zijdeglanslak.

Alle zijdeglanslak verven zijn op basis van Alkydhars maar er zijn verf merken te vinden die veel moeite hebben gedaan om het vergelen zoveel mogelijk tegen te gaan.

Makkelijk schoon te maken

Een nadeel van wit is wel dat vlekken sneller zichtbaar zijn maar hiervoor is een oplossing bedacht. Je kunt een speciale melamine toplaag aanvragen die veel makkelijker schoon te maken is dan een gespoten MDF toplaag.

Deze laag is ook slijt- en krasvaster dan de gespoten MDF toplaag. Deze laag is ook in andere kleuren te verkrijgen. Voor kwalitatieve, witte binnendeuren van Thys, klik hier.

http://www.deurenshop.com