A brand new year
Image default
Financieel

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Veel mensen kennen eigenlijk maar twee soorten leningen; de persoonlijke lening en een lening met een doorlopend krediet. Beide leningen zijn goed voor verschillende soorten mensen, maar er zijn natuurlijk nog een paar andere leningen. In dit artikel gaan we het echter niet hebben over deze andere soorten, maar we richten onze aandacht geheel op de persoonlijke lening.

Wat is een persoonlijke lening?

Bij iedere lening leen je geld. Zo ook bij een persoonlijke lening. Wat een persoonlijke lening onderscheidt van andere soorten leningen is dat je van tevoren een vast bedrag leent. Het staat dan ook direct vast hoe hoog je rente is en hoe lang de lening duurt. Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening vanwege de zekerheid en het “ik weet waar ik aan toe ben” gevoel.

De rente van een persoonlijke lening is helaas wel vaak hoger dan de rente van een lening met doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening heb je namelijk de garantie dat de rente vast staat, dus als de marktrente stijgt merk je er eigenlijk niets van. Helaas geld dat ook voor wanneer de marktrente daalt; je rente daalt niet, maar blijft gewoon vast. Leningen met doorlopend krediet hebben vaak deze variabele rente. Soms kan de rente erg hoog zijn, soms normaal en soms juist erg laag. Dat voordeel heb je niet bij een persoonlijke lening, maar in ruil daarvoor krijg je toch meer zekerheid terug.

Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten is een eitje wanneer je gebruik maakt van Kredietspotter. Je kunt deze website gebruiken als een uitstekende draadlijn wanneer het gaat om leningen; je vult een paar persoonlijke gegevens in en ontvangt binnen een paar uur al offertes van kredietverstrekkers om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze leningen hebben allemaal verschillende voorwaarden, dus let daar wel op.

Persoonlijke lening met BKR registratie

Een negatieve BKR registratie kan flinke invloed hebben op je leven. Zo kun je op basis van een negatieve BKR registratie afgewezen worden voor leningen, hypotheken en nieuwe auto’s. Wanneer je Kredietspotter gebruikt om leningen te vinden, wordt er ook rekening gehouden met je BKR registratie. Soms is een negatieve BKR registratie niet erg, maar dit moet de kredietverstrekker zelf onderzoeken. Het kan dus even duren voordat je iets terug hoort van Kredietspotter, want er moet wat onderzoek naar jou en je BKR score gedaan worden voordat de offertes binnen komen stromen.