A brand new year
Image default
Winkelen

Lees reviews van Chinese webshops vóór je bestelt

Diverse onderzoeken van de Consumentenbond en Thuiswinkel.org tonen aan dat consumenten meer en meer over de grens kopen: niet alleen binnen Europa, maar (vooral) ook buiten Europe lokken de lage prijzen van Aziatische webwinkels.

Platforms als AliExpress en webshops als MiniInTheBox en Banggood voeren extreem lage prijzen en als je onder de 22 euro blijft, betaal je geen invoerrechten en geen BTW. Boevn dat bedrag moet je daar wel rekening mee houden, dus let wel op.

Is bestellen in China veilig?

Over webshops als MiniInTheBox en Banggood komen relatief veel klachten binnen op reviewplatforms als KopeninChina.nl. Vooral de product kwlaiteit schijnt vaak te wensen over te laten. Het is dus goed om je in te lezen voordat je een bestelling plaatst.

AliExpress is een platform, noem het een marktplaats. Hier heb je dus te maken met verschillende verkopers. Over het algemeen zijn ze beoordeeld, en dat is inzichtelijk voor jou als klant. Daarbij biedt AliExpress enige bescherming, omdat verkopers pas worden betaald nadat jij als koper de producten hebt ontvangen en het geld hebt vrijgegeven. Dit geeft je dus meer bescherming dan bij MiniInTheBox en Banggood.

Lees dus eerst reviews

Bezint eer ge begint en val dus niet direct voor de mega koopjes. Ervaringen die door klanten worden achtergelaten op KopeninChina tonen aan dat veel aankopen achteraf tegenvallen en dat niet alle Chinese kopers te vertrouwen zijn. 

Bekijk dus altijd eerst de reviews op een onafhankelijke website, kijk vervolgens welke betaalmethodes worden geboden (credit card geeft je ook ebige bescherming bij de bank, net als Paypal. iDeal niet bijvoorbeeld) en of er vanuit het platform (in het geval van AliExpress) ook bescherming is voor aankopen die worden gedaan via het betreffende platform.

En last but not least: wees zo vriendelijk om zelf jouw ervaring nadien ook weer achter te laten zodat alle gebruikers van het review platform ook weer van jouw kunnen leren.

https://www.kopeninchina.nl/aliexpress