A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

De dode hoek van een vrachtwagen

Op de basisschool kreeg je in groep zeven iedere week verkeersles. Iedere basisschoolleerling moet zich namelijk bewust worden van de verkeersregels en het veilig manoeuvreren in het verkeer. Als afsluiting van de lessen moet je dan ook een fietsexamen afleggen, waarbij je wordt beoordeeld op jouw fietsvaardigheden en kennis over het verkeer. Weet jij namelijk wel wanneer je voorrang hebt en waar je moet staan als je je in de buurt van een vrachtwagen of bestelbus bevindt? Op dit soort vragen moet jij het antwoord weten om veilig deel te mogen nemen aan het verkeer.

Gedurende deze lessen werd je steeds bewuster van veilig fietsen en de dynamiek van het verkeer. Om die reden kwam er één les ook een vrachtwagenchauffeur langs met zijn vrachtwagen om te laten zien waarom het zo belangrijk is om te weten waar je moet staan als fietser wanneer je net als een vrachtwagen voor het stoplicht staat te wachten. Vrachtwagenchauffeurs zitten namelijk veel hoger in het voertuig dan een automobilist, waardoor het voor de vrachtwagenchauffeur niet altijd mogelijk is om jou als fietser te zien staan ofwel: je staat in de dode hoek voor de bestuurder. Het is daarom belangrijk om minstens twee meter achter de vrachtwagen te wachten en er niet recht achter te gaan staan. De chauffeur kan dan namelijk met zijn frontcamera’s en zijspiegels zien dat jij staat te wachten en weet wanneer jij langs de vrachtwagen fietst. Ook een draadloze achteruitrijcamera van de Achteruitrijcamerawinkel kan hierin een groot verschil maken, omdat je dan veel meer zicht krijgt op de situatie rondom het voertuig.

Achteruitrijcamera kopen? Dat doe je bij de Achteruitrijcamerawinkel, waar je uitstekend geadviseerd wordt over het brede scala aan mogelijkheden voor meer zicht in het verkeer. De achteruitrijcamera is namelijk dé zichtoplossing voor het realiseren van voertuig- en verkeersveiligheid.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/