A brand new year
Image default
Wijn

Rode wijn

Rode wijn

Wat is er lekkerder dan ’s avonds bij het diner een rode wijn drinken? Veel mensen zijn er gek op. Maar vaak als je rode wijn voor het eerst drinkt, vind je het helemaal niet lekker. Hoe komt het dan dat er toch ontzettend veel mensen zijn die het wel drinken? Dit komt omdat het, net als bijvoorbeeld koffie staat voor gezelligheid. Op een feestje een wijntje drinken is gewoon erg gezellig. Ook heeft het te maken met dat smaakpupillen eens in de zoveel jaar veranderen. Hierdoor kan het mede zo zijn dat je rode wijn ook oprecht heel lekker gaat vinden na een tijdje. 

Soorten 

Er zijn ontelbaar verschillende soorten rode wijn. Frankrijk staat ook echt als een wijnland bekend. Hier worden jaarlijks enorm veel druiven gekweekt om daar vervolgens rode wijn van te maken. Deze wijnen kunnen wij dan na een paar jaar gewoon in de supermarkt kopen. De zeven rode wijnen die je sowieso moet kennen zijn:

  1. Cabernet Sauvignon

  2. Malbec

  3. Zinfandel

  4. Syrah

  5. Merlot

  6. Pinot Noir

  7. Tempranillo

 

Proeven

Wat ook een leuke tip is, is om een wijn proeverij te doen. Zo kun je heel goed het verschil tussen de vele soorten rode wijn proeven en kom je er ook achter waar jij persoonlijk het meeste van houdt. 

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/soort/rood