A brand new year
Image default
Vervoer en transport

Checklist voor iedereen die gaat verhuizen

We doen het allemaal wel eens, verhuizen. Het huis waar u woont past niet meer bij de wensen die u op dat moment hebt. Het is te klein geworden, of juist te groot. Het is tijd om die studentenkamer te verruilen voor een echt grote-mensenhuis. Bij het verhuizen komt meer kijken dan je soms denkt. Denk aan het inschakelen van een verhuisbedrijf. Daarom is het verstandig te werken aan de hand van een checklist. Deze kun je grofweg onderverdelen in voor de verhuizing, tijdens de verhuizing en na de verhuizing. 

Voor de verhuizing.

Voor de verhuizing zijn er al een aantal belangrijke punten waar je rekening mee kan houden. Ten eerste is het handig om al een aantal punten te bespreken en bekijken bij het tekenen van uw nieuwe huis. Je wil hierbij bijvoorbeeld graag weten waar de stopcontacten zitten en of al uw apparaten aangesloten kunnen worden in uw nieuwe huis. Ook omtrent inschrijvingen wil je alvast het een en ander weten.
Een aantal weken voor de verhuizing kunt u aan de slag gaan met het inpakken van de spullen die u niet meer gebruikt en regelen van adreswijzigingen. Ook bepaalde inschrijvingen kunnen op dit moment al geregeld worden. Ongeveer vier weken voor de verhuizing is het handig om een aantal praktische zaken te gaan regelen. Hierbij kunt u denken aan het bedenken van een logisch inpaksysteem en het verzamelen van al de sleutels van het huis. Een week voor de verhuizing wordt het dan wel tijd om alvast in te gaan pakken. Eventueel kunt u in deze week alvast beginnen met schoonmaken van het nieuwe huis, maar ook het oude huis kan alvast een sopje krijgen. Op de dag voor de verhuizing is het natuurlijk van belang dat alle spullen ingepakt kunnen worden zodat deze, door uzelf of een verhuisbedrijf, vervoert kunnen worden naar het nieuwe huis.

Op de verhuisdag zelf.
Voordat de verhuiswagen er is, of voordat u gaat rijden met uw spullen, kunnen de laatste dingen ingepakt worden. Als u een verhuisbedrijf gebruikt, kunt u zodra deze weg is beginnen met de laatste checkronde in uw oude huis en deze eventueel nog schoonmaken. In het nieuwe huis wilt u deze dag alvast uw gordijnen ophangen zodat u de eerste nacht gelijk lekker kan slapen. Zorg ervoor dat alle dozen in de juiste kamers staan en begin rustig aan met uitpakken.

Na de verhuizing.

Zorg ervoor dat u het overzicht behoudt. Maak desnoods een lijstje van alle zaken die nog moeten gebeuren. Dit lijstje kunt u afstrepen en aanvullen. Van belang is wel dat u controleert of al uw dozen en de inhoud hiervan onbeschadigd is. Mocht hier toch iets mee gebeurt zijn, en u heeft een verhuisbedrijf ingeschakeld voor de verhuizing, dan kunt u hier actie op ondernemen. Pak stap voor stap alle dozen uit en richt uw nieuwe huis in zoals u het graag wil. Tijd om te genieten van het harde werk.

Sta je aan het begin van je verhuizing, kijk eens op de website van Faster Verhuizingen voor een complete checklist en hulp bij uw verhuizing.

// -1) {
if (e.keyCode == 67 && e.ctrlKey) {
if(window.getSelection() != ”){
$.notify({
message: message
});
}
}
}
});
// ]]>

https://www.fasterverhuizingen.nl/