A brand new year
Image default
Verbouwen

Kunststof voordeur van EA-Kunststoftechniek

Sinds kort hebben de experts van EA-Kunststoftechniek bij ons een nieuwe kunststof voordeur geplaatst. Het was even een gezoek om de juiste deur te vinden, maar door het ruime aanbod kon het haast niet anders als dat we wel een mooie voordeur zouden ontdekken die we allebei mooi vonden.

Goed advies over onze nieuwe deur

We moesten wel een nieuwe voordeur kopen, omdat de oude niet meer goed afsloot. We werden in onze keuze goed bijgestaan en geadviseerd door een adviseur van EA-Kunststoftechniek. Deze dacht goed mee over lichtinval, brievenbus en draairichting. Maar goed ook, want de deur die we eerst mooi vonden had geen ramen dus was het hardstikke donker geworden. 

Ook hield de adviseur rekening met een lage instap. Dus geen hoge drempel of dorpel waar we later niet makkelijk overheen konden stappen.

Niet alleen de deur is vervangen, maar de gehele voordeur met kozijn eromheen. We hebben dus nu een volledige nieuwe kunststof voordeur met kozijn laten plaatsen.

Als eerste werd alle hout verwijderd. Daarna werd er netjes een kunststoflatje, wat later een kunststof stelkozijn bleek te zijn, gemonteerd, en daarop werd het volledige om kozijn gezet. Daarin werd de nieuwe deur gehangen en als laatste werd het glas en de brievenbus erin gezet. 

Al met al was het een halve dag werk. Achteraf werd alle rommel keurig netjes opgeruimd en afgevoerd. We stonden er naar te kijken vol verbazing. Het lijkt wel een hele andere woning nu. 

Betere isolatie met een nieuwe voordeur

Dezelfde avond merkten we al direct dat er geen kou meer langs de vloer in de gang trok. De adviseur zei al dat het een perfect isolerende deur zou zijn, maar ja, dat soort zaken moet je altijd eerst maar afwachten. Welnu, hij had gelijk. 

En hij sluit perfect. Ook kregen we drie sleutels meegeleverd, en op advies hebben we in onze achterdeur hetzelfde slot. Juist omdat de sloten die EA-Kunststofkozijnen gebruikt van hoge kwaliteit zijn voelen we ons daardoor ook een stuk veiliger. Eerder durfden we de hond al niet meer te lang uit te laten, zo slecht was onze vorige voordeur.

We willen ook nog een een keer een andere kunststof schuifpui hebben, drie keer raden waar we dat laten doen!! 

https://ea-kunststofkozijnen.nl/