A brand new year
Image default
Vakantie

Nederlanders dol op Indonesië als vakantieland

Ieder jaar gaan wij Nederlanders massaal op vakantie. Landen als Spanje, Turkije, Frankrijk en Griekenland blijven bovenaan staan als meest bezochte vakantielanden, zeker in de zomermaanden. Toch zijn er een aantal landen die steeds vaker worden bezocht en waar het uitstekend vertoeven is. Een daarvan is het prachtige Indonesië.

Indonesië een gigantisch land

Dat wij Nederlanders ons graag verwennen op vakantie mag geen verrassing heten. Het liefste ligt de Nederlander een aantal dagen aan het strand om het zo nu en dan af te wisselen met een stadswandeling of excursie. Een land als Indonesië zien wij steeds meer als vakantieland, vanwege het uitstekende klimaat en het is er spotgoedkoop. Toch twijfelen veel vakantiegangers vanwege de lange vliegtijden naar dit exotische oord van gemiddeld 15 tot 20 uur.

Indonesië is gigantisch groot. Het telt ruim 10.000 eilanden en de bekendste plekken zijn toch wel Java, Bali en Sumatra. Deze eilanden worden dan ook het vaakst bezocht door vakantiegangers en eilanden als de Banda-eilanden worden eigenlijk altijd overgeslagen en dat is toch gek. Juist deze kleine eilandengroepen bieden je als toerist een oase van rust waar je naar hartenlust een excursie kunt doen zonder met 50 mede-toeristen in een bus te hoeven zitten. Wat dacht je van een middagje snorkelen of scubaduiken? Allemaal mogelijk op deze relatief onbekende eilanden.

Uiteraard kun je dit alles ook doen op de meer toeristische eilanden Bali en Java, maar er zijn toch een aantal verschillen met bijvoorbeeld de Banda-eilanden. Zo betaal je over het algemeen meer voor een excursie, eten/drinken of wanneer je graag iets wilt kopen in de stad. Dit komt zoals gezegd met name doordat deze eilanden erg toeristisch zijn en de lokale mensen daar graag gebruik van willen maken. Alsnog is Indonesië spotgoedkoop en betaal je gemiddeld 5 euro voor een diner bij een uitstekend restaurant waar je geconfronteerd wordt met heerlijke lokale gerechten, specerijen en de vriendelijkheid van het Indonesische volk. Je bent ook snel geneigd om een fooitje achter te laten voor de grote moeite die men doet om Indonesie als land op de kaart te zetten. Als je op zoek bent naar een vakantieland waar je tal van herinneringen zult maken en die je ook nooit zult gaan vergeten, dan is Indonesië het land bij uitstek om eens te gaan bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het klimaat een grote verandering voor je kan zijn. Wanneer je eenmaal land op een van de eilanden is het gevoelsmatig net alsof je een sauna binnen komt lopen. Erg vochtig klimaat!

https://alletop5lijstjes.nl/top-5-weetjes-banda-eilanden/