A brand new year
Image default
Gezondheid

Eenmanszaak, maar toch niet alleen

Een eigen bedrijfje beginnen kan vaak lastig blijken. Want zoveel passie als jij hebt voor het product dat je wilt verkopen, heb je hoogstwaarschijnlijk niet voor alle dingen die bij het hebben van je eigen bedrijf komt kijken, zoals de IT-kant, de marketing kant en de financiën. 

 

Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van Lotje. Lotje heeft sinds haar jeugd al dezelfde hobby: sieraden maken. Vroeger, als klein meisje, deed ze dit met de kleurrijkste kralen. Later kreeg ze steeds meer gevoel voor mode en wat een vrouw wilde dragen, en koos ze steeds bijzondere producten om haar armbanden, ringen en oorbellen mee te maken. Ze bleef dit doen, eerst vooral voor zichzelf en als cadeautjes voor op de verjaardag van vriendinnen. Deze vriendinnen vonden dit zo mooi, dat zij haar aanmoedigden om de sieraden te gaan verkopen. Lotje zag hier wel iets in. Dit was inderdaad haar hobby en zo leuk vond ze haar huidige baan toch niet. Ze ging dus even op een rijtje zetten wat ze allemaal moest doen, en raakte daardoor zo overweldigd dat ze toch maar afzag van haar plan. 

 

Dit was niet nodig geweest. Ja, er zijn inderdaad veel dingen die komen kijken bij het opzetten van een bedrijf en als je dat allemaal zelf wilt doen, kan dat inderdaad veel tijd en geld kosten. Echter hoef je het niet allemaal zelf te doen. Veel dingen kun je gewoon uitbesteden. Zo hoef je niet zelf een site te maken, je kan gewoon externe mensen een webshop laten bouwen. Zo kan je ook een app laten maken. Daarnaast zijn er talloze bedrijven die advies en cursussen aanbieden voor beginnende zzp’ers. Zo weet je zeker dat je het optimaal aanpakt. Als Lotje dit had geweten, dan had ze nooit hoeven stoppen met haar droom en had ze nu een sieradenwinkel gehad. 

https://www.edit4u.nl/