A brand new year
Image default
Vakantie

Giethoorn: Uitrusten in eigen land

Giethoorn: Uitrusten in eigen land

Nederlanders gaan graag op vakantie en het liefste doen we dit naar het buitenland. Voor sommige mensen is een verre reis met het vliegtuig het allermooiste. Soms is dit alleen niet mogelijk en moeten we het allemaal wat dichterbij huis zoeken. Gelukkig kent Nederland ook hele mooie plekjes om eens te bezoeken. Een van deze plekjes is Giethoorn. Een vakantie in Giethoorn wordt dan ook steeds populairder. En terecht! Giethoorn is namelijk heel erg mooi, zeker als je er nog nooit geweest bent. 

Giethoorn verkennen doe je per boot

Giethoorn staat natuurlijk bekend om de waterrijke omgeving. Het merendeel van de huizen staat aan het water en zo ook de vakantie bungalows. Er is dan ook niks mooiers dan een bootje huren in Giethoorn wanneer je er op vakantie bent. Per boot ontdek je de hele omgeving en kun je uren vertoeven. In de zomermaanden zit de verhuur vaak helemaal vol en is het niet mogelijk om lastminute nog een bootje te huren. Vooraf reserveren is dan ook aan te raden. 

Pak de fiets en ontdek de omgeving

Niet alleen Giethoorn is prachtig, maar de complete omgeving. Wanneer je Giethoorn bezoekt is het leuk om je fiets mee te nemen en de omgeving te ontdekken. Geen mogelijkheid om je eigen fiets mee te nemen? Geen probleem, want er zijn diverse verhuurbedrijven waar je voor een paar euro een fiets kunt huren. Ook de vakantieparken en hotels kun je veelal een fiets huren. 

Reserveer ver van te voren

Doordat het steeds drukker wordt in Giethoorn is het verstandig om ver van te voren een huisje te reserveren. De vakantieparken zijn vaak al ver van te voren volgeboekt. Wanneer je op het laatst nog een huisje wilt huren heb je vaak pech. Dit geldt ook voor een hotelkamer, campingplek of andere overnachtings mogelijkheid.

https://www.abrandnewyear.nl/vakantie/giethoorn-uitrusten-in-eigen-land/